Cum să-ţi organizezi dulapul

1 68371 original jpg jpeg

Este sanctuarul tău, un loc care ştii că-ţi aparţine în totalitate, dar de multe ori îţi este frică să–i deschizi uşa din cauză că ar putea să cadă ceva peste tine. Este timpul să iei măsuri şi să-l organizezi aşa cum trebuie.

Ştii că fusta ta preferată merge de minune cu o bluză roz,dar în momentul asta nu o găseşti niciunde. Este un semn că ai prea multe lucruri în dulap sau că stai cam prost la capitolul organizare.

Scoate tot afară din dulap

Este primul pas pe care trebuie să-l faci,deoarece aşa poţi face inventarul complet. Scoate tot,inclusiv pantofii,eşarfele sau hainele de stat prin casă.

Selectează hainele pe care ştii sigur că le vei purta

Ia fiecare obiect vestimentar în parte şi evaluează-l înainte de a-l aşeza în una dintre cele trei categorii:haine pe care le adori şi le porţi mereu,haine care îţi plac şi le porţi din când în când şi haine pe care nu le-ai mai purtat de foarte mult timp şi le-ai păstrat în caz de vei avea nevoie la un moment dat de ele. Cele din ultima categorie ar trebui să le donezi cuiva care chiar are nevoie de ele,întrucât tu cu siguranţă vei găsi ceva cu care să le înlocuieşti. Încearcă toate hainele din celelalte două categorii şi vezi dacă îţi mai vin cum trebuie sau dacă mai corespund gusturilor tale vestimentare. Cu siguranţă şi aici vei găsi o bluză sau o pereche de pantaloni ce nu-şi mai are locul în garderoba ta.

Citeşte şi:

Cum păstrezi hainele cât mai bine.

5 idei vesele ca sa dai culoare casei

Înapoi în dulap

Nu poţi să pui hainele la loc aşa cum îţi cad la mână. Împarte-le în haine groase de iarnă şi haine mai subţiri de vară. În funcţie de anotimp pune-le pe cele de care ai mai multă nevoie la îndemână,iar pe celelalte pe rafturile în care nu umbli de obicei. Dacă ai unde să le depozitezi,nu ar fi o idee rea ca pe cele pe care nu prea le porţi să le pui în altă parte ca să nu te încurce când cauţi altceva.