Cum scapi de gândacii urât mirositori care îți invadează locuința în această perioadă

Gândacii urât mirositori iau cu asalt casele și apartamentele oamenilor, în special când afară este cald. Ca să scapi de ei, îți propunem să încerci cea mai bună soluție naturistă.

image

Aceste ploșnițe, originare din Asia, sunt inofesive pentru sănătatea oamenilor (nu înțeapă și nu transmit agenti patogeni), însă pot să devină o povară dacă sunt lăsate să intre în locuință. Gândacii își fac loc peste tot, de la haine, la tocurile ferestrelor și la vasele cu mâncare, iar dacă le ameninți existența, emană un miros neplăcut, care vine dintr-o glandă a abdomenului lor. 

Citește și: Cele mai eficiente soluții să faci insectele să dispară din casa ta 

Deși pare că apar de nicăieri, prezența lor poate fi atribuită mai multor factori. Gândacii sunt, de obicei, atrași de fructe, așa cum sunt bananele și merele, de nuci sau chiar și de legume. De asemenea, aceste insecte iubesc lumina soarelui și căldura (ele trec printr-o perioadă de „hibernare‟ pe timpul iernii, ascunzându-se în lunile reci în spațiile neocupate, așa cum sunt mansardele).  

Cum scapi de gândacii urât mirositori - soluții preventive 

  • Pentru a scăpa de ploșnițe, în primul rând, asigură-te că că nu există fisuri în plasele ferestrelor tale. 
  • Aceste insecte sunt atrase de lumină, așa că ia în calcul să înlocuiești becurile exterioare cu lămpile cu vapori de sodiu, despre care se spune că nu sunt atât de atractive pentru ele. 
  • Eliminarea umidității acumulate în jurul casei tale te poate ajuta, așa că verifică dacă ai țevi sau scurgeri înfundate. De asemenea, asigură-te că blaturile și podelele din locuință sunt bine șterse.
  • O altă metodă de a scăpa de gândacii urât mirositori este să păstrezi alimentele în recipiente închise și să te asiguri că arunci gunoiul în mod regulat. 

Vezi și: Planta care te ajută să ții gândacii de bucătărie la distanță 

Soluția care te scapă de gândacii urât mirositori 

Dacă ai bifat toate recomandările de mai sus, dar acești gândaci încă îți dau târcoale, combinația simplă dintre apă fierbinte, săpun de vase și oțet alb poate fi soluția salvatoare!

Umple o sticlă pulverizatoare cu: 2 căni cu apă fierbinte, cu 1 cană cu oțet alb și cu 1/2 cană cu săpun de vase, amestecă bine soluția și pulverizează direct pe insectă! 

Sursă foto: Shutterstock