Aliatul curățeniei! Cum te poate ajuta sarea să scapi de petele enervante

Sarea este indipensabilă din bucătărie, dar știai că poate fi și aliatul tău la curățenie? Cu ajutorul ei, poți să scapi de o mulțime de pete. Iată care sunt! 

image

Dacă soluțiile din comerț pentru curățenie nu mai dau roade sau nu îți mai dorești să folosești chimicale, încearcă trucurile pe bază de sare! Află din rândurile de mai jos ce poți curăța cu acest ingredient! 

Citește și: 2 ingrediente care pot curăța toaletele cu depuneri de calcar încăpățânate

Petele de rugină

Pentru a scăpa de petele de rugină, este bine să amesteci 2-3 lingurițe de sare cu suc de lămâie sau oțet. Asigură-te că pata este complet uscată, aplică amestecul și lasă-l o oră și jumătate să acționeze. La final, curăță bine cu o periuță de dinți veche sau cu un burete și apoi clătește. 

Depunerile de calcar

Dacă s-a depus calcar pe chiuvetă sau în cada de duș, încearcă să îl îndepărtezi cu sare și lămâie. Tot ce trebuie să faci este să presari sare pe o jumătate de lămâie și să freci suprafețele. Această metodă combate eficient decolorarea de pe cupru. 

Petele de transpirație 

Poți să îndepărtezi petele de transpirație de pe tricouri și bluze cu puțină sare și apă caldă. Amestecă patru linguri de sare cu un litru de apă caldă, pune la înmuiat haina, lasă să acționeze, apoi spală obiectul vestimentar, așa cum o faci în mod obișnuit. Reține că acest truc nu funcționează pe țesăturile fragile, așa cum este satinul! 

Vezi și: Oțetul de mere, ajutor de nădejde în orice locuință. La ce îți folosește 

Eficientă și pentru plăcile de tocat

După un timp, plăcile de tocat își pot modifica culoarea. Cum mașina de spălat vase nu le spală perfect, trucul cu sare și lămâie te poate ajuta. Tot ce trebuie să faci este să presari puțină sare pe placa de tocat, să freci cu o jumătate de lămâie și apoi să clătești. 

Petele de cafea, ceai și vin 

Pentru a scăpa de petele de cafea și de ceai de pe căni și cești, pune puțină sare pe o cârpă umedă și freacă bine pata cu ajutorul unui burete. În cel mai scurt timp, cănile tale vor fi impecabile! 

În cazul petelor de vin de pe covoare și canapele, presară puțină sare, sucul de la o jumătate de lămâie, lasă să acționeze câteva minute, apoi șterge cu ajutorul unui burete și cu detergent de vase. La final, clătește cu apă curată. 

Țevi înfundate? Cum te ajută sarea! 

Dacă ai probleme cu țevile înfundate, nu trebuie să cumperi o soluție scumpă! Pune puțină sare în țeavă și dă drumul la apa caldă, timp de două minute. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg