Cum scapi de muștele din casă fără insecticide și aparate. Metoda simplă! ✔️

Primăvara și-a intrat în drepturi și odată cu acest anotimp reapar și muștele. Deja te gândești cum să alungi aceste mici insecte din locuință? Te învățăm un truc simplu care și-a dovedit eficiența de foarte multe ori. 

image

În fiecare primăvară, muștele se strecoară în locuință pentru a-și căuta hrana. De cele mai multe ori, le surprindem pe mâncăruri dulci și carne. Ele sunt foarte active în timpul zilei, însă pot fi deranjante și noaptea, din cauza sunetului pe care îl emană. Să nu mai vorbim că muștele pot transporta viruși și bacterii, care se pot transmite la om prin mușcătură. Printre bolile pe care muștele le pot transmite se numără și intoxicația alimentară, infecții oculare, E.coli ș.a.m.d. Acestea fiind spuse, tot ce îți poți dori, este să scapi rapid de acești mici invadatori. Cum procedezi? 

Știai că… O muscă trăiește între 15 și 25 de zile? 

Așa scapi rapid de muștele din casă! 

De cele mai multe ori, muștele sunt atrase de ferestre și de căldură. Așa că, pentru a le împiedica să intre în locuință, tot ce trebuie să faci este să pui într-o pungă, care se poate închide ermetic, câteva monede și să o umpli cu apă. Odată ce ai făcut acest lucru, o închizi bine și o poziționezi la fereastră. Asta este tot! Cum funcționează acest truc? 

image

Se spune că muștele se sperie de reflexia lor, care apare în apa din pungă, și preferă să zboare în alte zone. Așa că ele nu vor mai intra în casă. Simplu, nu? 

O altă teorie spune că muștele se sperie de lumina soarelui, care se reflectă în apă, și, pur și simplu, nu își asumă riscul să fie în preajma unui pericol, scrie „Daily Mail”

Pont: Poți înlocui monedele din pungă cu o bilă din folie de aluminiu. 

Pe același principiu se bazează și țânțarii, așa că nu strică să încerci acest truc și împotriva lor! 

Sursă foto: Pinterest, Shutterstock