VIDEO Cel mai bun truc pentru ca plantele de interior să nu se ofilească. În plus, este şi ieftin!

1 plante jpg jpeg

Îngrijirea plantelor de interior poate fi o provocare. De foarte multe ori, florile se pot ofili, deşi poate consideri că le-ai asigurat toate condiţiile bune de trai. Lumina, apa, şi temperatura optimă nu sunt suficiente pentru ca o plantă să fie sănătoasă. Trebuie să fim atenţi şi la apariţia muşchilor din ghiveci.

Uneori, în ciuda atenţiei şi îngrijirii constante, florile de interior nu rezistă mult timp, se ofilesc şi mor. Acest lucru poate fi cauzat de apariţia muşchilor în ghiveci. Udarea excesivă, calitatea slabă a solului sau fertilizarea cu substanţe greşite sunt doar o parte dintre cauzele care influenţează apariţia acestor muşchi nedoriţi şi dăunători plantei. Ce faci în acest caz?

Citeşte şi: FOTO Cele mai frumoase plante de interior care rezistă la întuneric. Le poţi pune în orice colţ al locuinţei

Poate vei fi tentat să smulgi muşchii de la suprafaţa ghiveciului, însă nu vei scăpa atât de uşor de ei. Îţi prezentăm cel mai bun truc. Este ieftin şi ai nevoie doar de câteva obiecte, pe care, cel mai probabil, le ai deja în bucătărie.

Beţele de chibrit ajută florile să fie sănătoase şi frumoase

Pentru a scăpa de muşchi, tot ce trebuie să faci este să te înfigi în pământul plantei 8-10 beţe de chibrit, fără să ajungi la rădăcină. Udă floarea, aşa cum o faci în mod normal şi lasă beţele, timp de o săptămână, în sol. Verifică, din când în când, dacă s-au decolorat capetele. Când beţişoarele şi-au pierdut culoarea, înlocuieşte-le cu altele noi. Repetă acest truc, de 3-4 ori, până când scapi de muşchi.

 • Bine de ştiut! Acest truc funcţionează cel mai bine pe florile şi plantele mici.

Cum acţionează beţele de chibrit

Beţele de chibrit conţin substanţe care ajută la sănătatea generală a plantei, nu doar la eliminarea muşchilor din ghiveci. Atunci când uzi planta, apa dizolvă capătul beţişorului şi eliberează treptat fosfor, magneziu şi sulf în sol, ceea ce ajută la hrănirea plantei încet şi constant.

Fosforul din beţişor este excelent pentru fructe, legume şi ierburi, iar sulful şi magneziul ajută la producţia de clorofilă, ceea ce înseamnă că florile vor fi mai verzi.

 • Pont: Pentru îngrăşământ lichid, pune în farfuria plantei apă şi câteva beţişoare de chibrit. Capetele se vor dizolva şi hor hrăni floarea.

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg