VIDEO Cel mai bun truc pentru ca plantele de interior să nu se ofilească. În plus, este şi ieftin!

1 plante jpg jpeg

Îngrijirea plantelor de interior poate fi o provocare. De foarte multe ori, florile se pot ofili, deşi poate consideri că le-ai asigurat toate condiţiile bune de trai. Lumina, apa, şi temperatura optimă nu sunt suficiente pentru ca o plantă să fie sănătoasă. Trebuie să fim atenţi şi la apariţia muşchilor din ghiveci.

Uneori, în ciuda atenţiei şi îngrijirii constante, florile de interior nu rezistă mult timp, se ofilesc şi mor. Acest lucru poate fi cauzat de apariţia muşchilor în ghiveci. Udarea excesivă, calitatea slabă a solului sau fertilizarea cu substanţe greşite sunt doar o parte dintre cauzele care influenţează apariţia acestor muşchi nedoriţi şi dăunători plantei. Ce faci în acest caz?

Citeşte şi: FOTO Cele mai frumoase plante de interior care rezistă la întuneric. Le poţi pune în orice colţ al locuinţei

Poate vei fi tentat să smulgi muşchii de la suprafaţa ghiveciului, însă nu vei scăpa atât de uşor de ei. Îţi prezentăm cel mai bun truc. Este ieftin şi ai nevoie doar de câteva obiecte, pe care, cel mai probabil, le ai deja în bucătărie.

Beţele de chibrit ajută florile să fie sănătoase şi frumoase

Pentru a scăpa de muşchi, tot ce trebuie să faci este să te înfigi în pământul plantei 8-10 beţe de chibrit, fără să ajungi la rădăcină. Udă floarea, aşa cum o faci în mod normal şi lasă beţele, timp de o săptămână, în sol. Verifică, din când în când, dacă s-au decolorat capetele. Când beţişoarele şi-au pierdut culoarea, înlocuieşte-le cu altele noi. Repetă acest truc, de 3-4 ori, până când scapi de muşchi.

  • Bine de ştiut! Acest truc funcţionează cel mai bine pe florile şi plantele mici.

Cum acţionează beţele de chibrit

Beţele de chibrit conţin substanţe care ajută la sănătatea generală a plantei, nu doar la eliminarea muşchilor din ghiveci. Atunci când uzi planta, apa dizolvă capătul beţişorului şi eliberează treptat fosfor, magneziu şi sulf în sol, ceea ce ajută la hrănirea plantei încet şi constant.

Fosforul din beţişor este excelent pentru fructe, legume şi ierburi, iar sulful şi magneziul ajută la producţia de clorofilă, ceea ce înseamnă că florile vor fi mai verzi.

  • Pont: Pentru îngrăşământ lichid, pune în farfuria plantei apă şi câteva beţişoare de chibrit. Capetele se vor dizolva şi hor hrăni floarea.

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube