Cum te afectează electrocasnicele

1 72298 original jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă avertizează în legătură cu felul în care sănătatea ne e pusă în pericol de anumite mucegaiuri rezistente, care se pot dezvolta în interiorul aparatelor electrocasnice.

Un studiu recent arată că maşinile de spălat vase,maşinile de spălat rufe şi cafetierele electrice sunt aparate care ne pot afecta sănătatea.Cum? Din cauza căldurii şi umidităţii,în interiorul acestora se formează anumite ciuperci rezistente,care adesea vin la pachet cu un efect toxic. Mai mult,curăţarea electrocasnicelor nu le poate îndepărta complet.Studiul a arătat că produsele chimice agresive nu pot distruge anumite specii de ciuperci microscopice.

Pentru a ajunge la aceste conculuzii,cercetătorii au analizat aparate electrocasnice din 101 oraşe,repartizate pe toate continentele. Au fost găsite mucegaiuri pe garniturile de cuaciuc în cazul a 62% dintre obiectele supuse studiului. 56% dintre acestea prezentau colonii de Exophiala dermatidisşi Exophalia phaeomuriformis,cunoscute pentru rezistenţa la căldură,la substanţe chimice şi la aciditate.

Exophalia dermatitidissau mucegaiul negru e întâlnit,în general,în mediul natural şi este vinovat,adesea,pentru declanşarea unor boli pulmonare sau a unor infecţii grave,dar destul de rare.

Studiul publicat în revista

,editată de British Mycological Society,afirmă că prezenţa unor astfel de mucegaiuri „extremofile” în mediul domestic este îngrijorătoare. Până acum,se ştia că aceste mucegaiuri se dezvoltă în medii de regulă mortale pentru alte forme de viaţă.

Potrivit AFP,cercetătorii au ajuns la concluzia că ciupercile periculoase au început un proces de evoluţie care ar putea reprezenta,în viitor,un risc sanitar îngrijorător.