Cum traduci limbajul florilor

1 72192 original jpg jpeg

Ştiai că atunci când oferi în dar flori, ele transmit un mesaj sau dezvăluie calităţile pe care le admiri la persoana căreia le dăruieşti? Fiecare are o semnificaţie aparte. Azaleea este simbol al pasiunii şi fragilităţii care amintesc de prima întâlnire, pe când crizantemele roşii sunt o declaraţie de dragoste.

Nu toţi trandafirii sunt mesageri ai iubirii

Cu petalele sale catifelate şi dispuse în straturi,trandafirul simbolizează iubirea care aşteaptă să fie descoperită şi speranţa de a fi împărtăşită. Bobocii de trandafir indică anticiparea,deschiderea sufletească şi dorinţa de împlinire a unui vis de dragoste. În general,trandafirii reprezintă o invitaţie la prietenie,nu doar o mărturisire a unei afecţiuni tăinuite. În funcţie de culoarea lor,trandafirii poartă semnificaţii diferite:alb – puritate,respect,roz – bucurie,tandreţe,bunăvoinţă,portocaliu – entuziasm,galben – amiciţie,violet – iubire la prima vedere.

Camelia,doar pentru îndrăgostiţi

Cu petalele sale rotunde şi delicate,camelia este considerată un simbol al dorinţei,al pasiunii şi al rafinamentului. Floarea trădează dorinţa arzătoare din sufletul unui îndrăgostit. Este,de asemenea,un simbol al perfecţiunii. Dacă primeşti o camelie este posibil să ai un admirator secret.

Dalia,simbol al prieteniei

Prin această floare se pot exprima sentimente de dragoste,de prietenie şi de gratitudine. Poate fi oferită o dalie albă unei persoane căreia vrei să-i arăţi respectul şi recunoştinţa ta. În schimb,dacă primeşti dalii galbene din partea partenerului,înseamnă că şi-a găsit împlinirea alături de tine. Dacă ţi-e dor de o cunoştinţă pe care n-ai mai văzut-o de ceva vreme,trimite-i dalii în semn de amiciţie.

Crinii pot fi dăruiţi mamelor

Simbol al fertilităţii,crinii pot fi oferiţi mamelor,mai ales celor care au născut de puţin timp. De asemenea,aceste flori sunt potrivite pentru ziua nunţii,semnificând puritatea şi dorinţa de a avea o căsnicie împlinită şi rodnică. Atenţie! Crinul de culoare galbenă indică făţărnicie,minciună,cel roz,înfumurare,iar cel portocaliu,modestie.

Lalele,în semn de iertare

Mesageră a iubirii care învinge orice obstacol,laleaua inspiră eleganţă şi delicateţe. Este una din cele mai populare flori,fiind considerată de poporul turc – primii care au culivat-o – o reprezentare a paradisului pe pământ,motiv pentru care a fost nelipsită din poemele religioase. Deoarece este o plantă perenă,laleaua duce cu gândul la înviere şi la voinţă nestăvilită. Cea galbenă se oferă în semn de iertare,cea roşie,pentru o persoană dragă,pentru care ai o pasiune şi eşti gata de mari sacrificii.

Crizantemele inspiră sinceritate

În general,crizantemele transmit optimism,bucurie. Crizantema cu petale albe,la fel ca frunzele de ferigă,pot însoţi alte flori,pentru a întări ideea de a sublinia sinceritatea mesajului. Crizantemele de culoare galbenă vorbesc despre regretul unei o iubiri neîmpărtăşite,iar cele roşii,despre bucuria de a fi îndrăgostit .

Cum oferi flori în dar

-La aniversare-un buchet cu un număr impar de flori,echivalent cu vârsta împlinită. Întotdeauna adaugi o floare în plus,dacă numărul de ani este par.

-La ocazii festive – îndepărtezi ambalajul înainte de a oferi buchetul de flori şi păstrezi tijele în jos. Dacă eşti invitată alături de partener sau de un prieten,bărbatul este cel care va da florile gazdei.

-La spital – trebuie evitate florile cu un parfum puternic,de dimensiuni mari. Cele mai potrivite sunt aranjamentele florale în burete,care se menţin proaspete mai mult timp,fără efort.

-La funeralii – sunt potrivite florile albe,garoafele,în număr par. De pildă,francezii pun garoafe la coroanele şi jerbele funerare şi nu le dăruiesc niciodată în alte ocazii.

Ce transmite fiecare

Aloe – vindecare grabnică,protecţie,afecţiune

Liliac – bucuria tinereţii

Begonie – protecţie

Floarea-soarelui – loialitate

Iris – speranţă

Frezie – prietenie

Ciclamen – îndrăzneală,despărţire,renunţare

Hortensie – regret

Muşcată – prietenie,melancolie

Primulă – „nu te voi uita“,„mi-e greu fără tine“

Gerbera – inocenţă,„fii vesel“Recente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg