Curățenia de Paște - trucuri pe care nu le știai

Pregătirea pentru Sărbătorile Pascale presupune și curățarea locuinței în cele mai mici detalii. Dacă urmează să te implici în această activitate, îți prezentăm câteva trucuri de folos! 

image

De obicei, curățenia de Paște se întinde pe mai multe zile, în special dacă îți dorești să dezinfectezi până și cele mai ascunse locuri din locuința ta. Așa că, îți propunem să incluzi în planul tău de curățenie și aceste trucuri eficiente pe care multe persoane nu le cunosc! 

Pentru curățarea cuptorului 

Cuptorul poate adăposti multe pete de grăsime și reziduuri, de aceea este important să nu uiți de curățarea lui! Pornește cuptorul, iar când devine fierbinte, aplică sare în interior! Odată ce se răcește, sarea formează o crustă, iar cuptorul devine mai ușor de curățat. 

Pentru curățarea tocătoarelor 

Tocatul cepei, usturoiului sau mirodeniilor poate lăsa un miros neplăcut pe tocătorul tau. Așadar, pentru neutralizarea sa, trebuie doar să presari puțină sare pe tocător și să freci o jumătate de lămâie pe el. La final, clătește cu apă rece și repetă procedura dacă este necesar! 

Citește și: De ce nu este bine să deschizi mașina de spălat vase imediat după ce se termină programul de curățare 

Pentru curățarea tăvilor 

În timpul gătitului la cuptor, se întâmplă ca mâncarea să se lipească de tavă, iar petele să devină greu de îndepărtat. Nu și dacă folosești acest truc! Pune tava de copt în apă caldă și las-o la înmuiat 15 minute. Apoi, aruncă apa, pune în tavă puțin bicarbonat de sodiu, apă oxigenată și din nou bicarbonat de sodiu! Lasă soluția să acționeze 1-2 ore, apoi șterge murdăria cu un burete sau cu o cârpă! 

Pentru curățarea obiectelor din oțel inoxidabil 

Sună contraintuitiv, însă poți elimina petele de ulei de pe obiectele din oțel inoxidabil chiar cu ulei! Tot ce trebuie să faci este să pui puțin ulei de măsline pe un prosop de hârtie sau pe o cârpă, apoi să ștergi pete cu o cârpă moale! 

Pentru curățarea vaselor din fontă

Când vasele din fontă devin murdare, cartofii te ajută să le cureți! Pune o mână de sare fină în vas, apoi cu o jumătate de cartof (cu partea suculentă în jos) curăță vasul cu mișcări circulare. La final, clătește cu apă curată! 

Vezi și: Soluția care te ajută să cureți plinta cu inducție la fel ca un profesionist 

Pentru curățarea rosturilor 

Ai o periuță electrică veche? Nu o arunca și folosește-o la curățarea locurilor greu accesibile din bucătărie! Amestecă bicarbonat de sodiu cu puțină apă apă, aplică pasta pe periuță și curăță rosturile faianței sau colțurile mobilei de bucătărie! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg