De ce nu este bine să deschizi mașina de spălat vase imediat după ce se termină programul de curățare

Mașina de spălat vase îți este de mare ajutor în bucătărie, de aceea este important să o folosești corect. Știai că nu este indicat să deschizi ușa aparatului imediat după ce se termină programul de curățare? Iată de ce!

image

În comparație cu spălarea manuală a vaselor, acest electrocasnic te ajută să salvezi timp, să economisești apă și energie și să dezinfectezi corect vasele. Dacă ești posesoarea unei mașini de spălat vase probabil știi cât este de importantă într-o gospodărie, prin urmare este necesar să ai grijă de ea și să o folosești așa cum trebuie! 

Citește și: Vase ude în mașina de spălat? Încearcă acest truc și renunță la uscarea manuală! 

O greșeală des întâlnită la folosirea mașinii de spălat vase 

Una dintre greșelile pe care multe persoane o fac la folosirea mașinii de spălat vase este să deschidă ușa aparatului imediat după ce programul de curățare s-a încheiat, în speranța în care vasele se vor usca astfel mai repede. Pare a fi o soluție bună, însă experții nu recomandă acest obicei! 

În primul rând, vasele se vor usca mai repede dacă ușa mașinii de spălat va fi închisă. Deși pare contraintuitiv, căldura va rămâne în interior, așa că un moment optim pentru deschiderea aparatului este după 15 minute de la terminarea ciclului de curățare. Dacă vei lăsa mai mult timp ușa închisă, s-ar putea să apară condens pe vase! 

În al doilea rând, după terminarea ciclului de spălare, apa și vasele din interiorul mașinii de spălat vase sunt încă fierbinți, iar deschiderea ușii ar putea expune pe oricine se apropie de aparat la risc de arsură. De asemenea, dacă mașina de spălat este incorporată în mobilă, umiditatea va deteriora în timp blatul de lucru și mobila și va duce la creșterea nivelului de umiditate din încăpere. Mai mult, condensul favorizează formarea petelor de apă pe suprafețele din bucătărie. 

Vezi și: Trucul de curățare care te ajută să ai vase strălucitoare. Spune adio petelor de apă dură! 

Așadar, este recomandat să aștepți cele 15 minute după terminarea programului de curățare, înainte să deschizi ușa mașinii de spălat vase. Acest obicei menține un mediu  sigur și igienic în bucătărie! 

Sursă foto: Shutterstock