De ce nu este bine să deschizi mașina de spălat vase imediat după ce se termină programul de curățare

Mașina de spălat vase îți este de mare ajutor în bucătărie, de aceea este important să o folosești corect. Știai că nu este indicat să deschizi ușa aparatului imediat după ce se termină programul de curățare? Iată de ce!

image

În comparație cu spălarea manuală a vaselor, acest electrocasnic te ajută să salvezi timp, să economisești apă și energie și să dezinfectezi corect vasele. Dacă ești posesoarea unei mașini de spălat vase probabil știi cât este de importantă într-o gospodărie, prin urmare este necesar să ai grijă de ea și să o folosești așa cum trebuie! 

Citește și: Vase ude în mașina de spălat? Încearcă acest truc și renunță la uscarea manuală! 

O greșeală des întâlnită la folosirea mașinii de spălat vase 

Una dintre greșelile pe care multe persoane o fac la folosirea mașinii de spălat vase este să deschidă ușa aparatului imediat după ce programul de curățare s-a încheiat, în speranța în care vasele se vor usca astfel mai repede. Pare a fi o soluție bună, însă experții nu recomandă acest obicei! 

În primul rând, vasele se vor usca mai repede dacă ușa mașinii de spălat va fi închisă. Deși pare contraintuitiv, căldura va rămâne în interior, așa că un moment optim pentru deschiderea aparatului este după 15 minute de la terminarea ciclului de curățare. Dacă vei lăsa mai mult timp ușa închisă, s-ar putea să apară condens pe vase! 

În al doilea rând, după terminarea ciclului de spălare, apa și vasele din interiorul mașinii de spălat vase sunt încă fierbinți, iar deschiderea ușii ar putea expune pe oricine se apropie de aparat la risc de arsură. De asemenea, dacă mașina de spălat este incorporată în mobilă, umiditatea va deteriora în timp blatul de lucru și mobila și va duce la creșterea nivelului de umiditate din încăpere. Mai mult, condensul favorizează formarea petelor de apă pe suprafețele din bucătărie. 

Vezi și: Trucul de curățare care te ajută să ai vase strălucitoare. Spune adio petelor de apă dură! 

Așadar, este recomandat să aștepți cele 15 minute după terminarea programului de curățare, înainte să deschizi ușa mașinii de spălat vase. Acest obicei menține un mediu  sigur și igienic în bucătărie! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit jpg
Gogosi cu mas si scortisoara Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă foto  Shutterstock jpg