Pasta de dinți, apa de gură și piatra ponce pot fi aliații tăi la curățenia de primăvară!

Știai că în baia ta se pot afla multe obiecte pe care nu le bănuiai că pot fi aliații tăi de încredere la curățenia de primăvară? Pasta de dinți, șamponul, apa de gură și piatra ponce nu se limitează doar la îngrijirea personală! 

image

Curățenia de primăvară este importantă atât pentru aspectul locuinței, cât și pentru sănătate, așa că dacă vrei să te pregătești temeinic pentru acest moment, te anunțăm că nu este nevoie să investești în soluții scumpe! În casa ta poate că deja se află ingrediente excelente pentru curățare și igienizare. 

Citește și: Cum ți-ar putea îmbunătăți viața intimă curățenia de primăvară. Bonus alte trei ponturi 

Crema de ras curăță oglinzile 

Pentru curățarea oglinzilor și obiectelor din sticlă, folosește cremă de ras! Tot ce trebuie să faci, este să o aplici pe obiecte, să o lași cinci minute să descompună uleiurile, murdăria și reziduurile de săpun, să o ștergi cu o cârpă umedă și curată, apoi cu alta uscată. 

Piatra ponce îndepărtează urmele de var și petele de rugină 

Poate că piatra ponce netezește pielea, însă poate fi folosită și la îndepărtarea petelor de var și rugină. Calitățile sale abrazive naturale te ajută să îndepărtezi și depunerile de apă dură. Umezește suprafața pe care dorești să o cureți, freacă petele cu piatra ponce, folosind presiune ușoară, apoi șterge cu o cârpă uscată. 

Apa de gură dezinfectează suprafețele 

Datorită proprietăților antimicrobiene și antiseptice, apa de gură poate fi un agent dezinfectant puternic pentru suprafețele casnice. Mărcile care conțin alcool dezinfectează cel mai bine, iar dacă ai la îndemână o astfel de soluție, amestecă în proporție de 1:1 cu apă, umple o sticlă cu pulverizator și igienizează blatul de bucătărie, masa, gresia sau orice altă suprafață dorită. La final, șterge cu o cârpă curată. 

Vezi și: Curățenia de primăvară: cele mai bune sfaturi de la bunica

Cu ulei pentru bebeluși lustruiești suprafețele 

Dacă vrei ca bateria de la chiuvetă sau cea de la cabina de duș să strălucească, aplică o cantitate mică de ulei pentru bebeluși pe o cârpă din microfibră și curăță suprafața! Acest produs este excelent și pentru ușile de la cabina de duș, deoarece îndepărtează reziduurile de săpun. 

Pasta de dinți oferă strălucire tacâmurilor

Tacâmurile din argint sau inox pot fi curățate cu pastă de dinți! Aplică o cantitate mică pe o cârpă umedă și moale și curăță fiecare obiect în parte. La final, tacâmurile tale vor străluci, așa cum îți dorești! Este esențial să nu folosești pastă de dinți pe bază de gel sau pentru albire. 

Pont: Pasta de dinți ajută și la îndepărtarea zgârieturilor de pe pantofi! 

Sursă foto: Shutterstock