De câte ori se schimbă lenjeria de pat?

1 79109 original jpg jpeg

Un retailer de lenjerii de pat a dat publicităţii un studiu din care a reieşit că un sfert dintre britanici nu-şi schimbă lenjeria de pat mai devreme de o lună. Potrivit acestuia, 40% dintre britanici îşi schimbă lenjeria de pat o dată la două săptămâni, iar 24% - o dată la trei şi chiar patru săptămâni.

Mai mult de 51& dintre britanici consideră că lenjeria lor de pat rămâne curată timp de o lună. 11% dintre britanici schimba lenjeria unui pat abia după ce şi al doilea vizitatopr care a stat peste noapte a părăcit casa! Deci, practic, dacă ai un prieten sau o prietenă britanic şi vrei să rămâi la el/ ea peste noapte, ai toate şansele să dormi pe celulele de piele moartă ale altui amic! Excelent, nu?

O chestie, iar, extrem de interesantă, 38% dintre avocaţii la care se rămâne peste noapte schimbă lenjeria patului în care au dormit musafirii abia după al treilea vizitator! Nu vă oripilaţi prea mult, însă! Studiul a fost făcut pe un eşantion de 1000 de persoane, ceea ce înseamnă că mai există speranţă! Se prea poate ca oamenii ăia care au făcut studiul să fi avut un ghinion extraordinar şi să-i fi nimerit pe cei mai împuţiţi dintre briţi! 

Experţii în tehnologia curăţării spun că e extrem de important să schimbăm lenjeria de pat o dată pe săptămână. Astfel, evităm să stăm în propriile noastre celule de piele moartă, în miros de transpiraţie sau, în orice caz, de bacterii nedorite.

Dacă în spitale (în fine, vorbim de spitalele din afara ţării) legea îi obligă pe administratorisă schimbe lenjeiile paturilor o dată pe săptămână şi să le spele la 70 de grade cel puţin, acasă, briţii îşi spală cearşafurile la 40 de grade, pe modul economic, pentru a economisi energie electrică şi pentru a evita risipa de apă.

Lenjeria de pat e un mediu excellent pentru evitarea bacteriilor provenite din transpiraţie, murdărie, spută, secreţii vaginale, spermă, urină, etc…

Credit foto: www.freepik.com