De ce e bine să ai un animal de companie

Sunt calme şi iubitoare  jpeg

Animalele de companie sunt ca nişte copii mici care au nevoie de noi, iar posibilitatea de a avea grijă de ele este o bucurie. Este adevărat că sunt necesare câteva eforturi, însă ştiai că tot mai multe studii au arătat că animalele de companie au efecte pozitive asupra sănătăţii fizice şi mentale?

Iată de ce este bine să ai un animal de companie:

Atenuează simptomele anxietăţii şi stresul

A fost dovedit ştiinţific că stăpânii unui câine sau ai unei pisică sunt mai relaxaţi şi gândesc pozitiv. Când eşti îngrijorat, ai tendinţa de a mânca prea mult, de a fuma sau de a bea însă nu şi atunci când ai un animal de companie în casă. El te va ajuta să reduci tensiunea şi să te eliberezi de stres. Pe de altă parte, există atât de multe cazuri de cupluri care nu pot să conceapă un copil, dar se simt mult mai puţin îngrijorate odată ce îşi cumpără un câine în care găsesc o fiinţă pe care o pot îngriji şi iubi. Mai mult, din momentul în care nivelul de anxietate este scăzut, cresc şansele de concepere.

Îmbunătăţeşte stima de sine

Nimic nu este la fel de plăcut ca momentul în care ajungi acasă şi ştii că pisica sau câinele va sări de bucurie când te va vedea. Animalul de companie îţi arată bucuria pe care o simte că te vede, că nu ai uitat de el şi că va petrece următoarele ore cu tine, nu închis singur în casă.

Este cea mai bună scuză pentru a ieşi din casă

Câinele are nevoie de mişcare. Ce scuză mai bună ai nevoie ca să ieşi la o plimbare în pac? Dacă vrei să slăbeşti, mergi la o plimbare sau aleargă cu câinele; este o activitate excelentă pentru amândoi.

Este ocazia pentru socializare

Scoaterea câinelui afară pentru o plimbare poate fi o ocazie incredibilă pentru începerea conversaţiilor în parc cu alţii care fac acelaşi lucru ca şi tine.

Un exemplu excelent pentru copii

Pentru cei mici, având un animal de companie este ideal pentru învăţarea unor valori bune, cum ar fi responsabilitatea şi grija faţă de ceilalţi.

Atunci când alegi un animal de companie, este important să ţii minte câteva lucruri.

Cât timp îi vei putea dedica?

O pisică este potrivită pentru persoanele care duc viaţă mai activă, deoarece nu au nevoie de o atenţie atât de personală şi pot fi fericite singure în casă. În schimb, câinele are nevoie de mai mult spaţiu pentru mişcare. Câinii mici sunt excelenţi pentru apartamente, în timp ce rasele mai mari se pot simţi inconfortabil dacă nu au suficient spaţiu.

În timp ce unii sunt înnebuniţi după pisici, alţii apreciază mult mai mult câinii. Aşadar, depinde numai de tine ce animal de companie îţi vei alege.

: