De ce e mierea cel mai recomandat aliment

1 76813 original jpg jpeg

Nutriţioniştii sunt de acord că mierea deţine supremaţia faţă de alte alimente. Ea poate fi inclusă în alimentaţia zilnic, dar poate fi folosită pe piele şi păr. Dar ştiai că îţi poţi prepara o băutură pe bază de miere?

Iată care sunt beneficiile asupra sănătăţii ale băuturii pe bază de miere:

Reuşeşti să slăbeşti

100 de grame de miere conţine 305 calorii. Aşadar, o lingură de miere poate funcţiona în scopul atingerii obiectivelor de pierdere în greutate. În plus, mierea este o sursă de zahăr natural şi previne pofta de dulce.

Stimulează digestia

Mierea este considerată cea mai bună pentru sistemul digestiv, deoarece conţine proprietăţi antiseptice şi antibacteriene, care ameliorează simptomele afecţiunilor digestive. Este recomandat să o bei dimineaţa, pe stomacul gol.

Întăreşte imunitatea

Mierea este bogată în enzime, vitamine şi minerale, care joacă un rol în protejarea sistemului imunitar de bacterii dăunătoare. În plus, este sursă bogată de antioxidanţi, vindecând pielea din interior. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii ale consumului de miere cu apă în fiecare zi.

Combate alergiile

Mierea are proprietăţi antibacteriene, împiedicând astfel ca organismul să devină vulnerabil la alergii şi infecţii.

Creşte nivelul de energie

Apa cu miere oferă un impuls instantaneu asupra energiei. După ce vei începe să bei apă cu miere te vei simţi revigorată pentru tot restul zilei.

Menţine inimă sănătoasă

Această băutură previne bolile cardiovasculare, crescând în acelaşi timp nivelul de colesterol bun. Timp de o lună, bea apă cu miere în fiecare dimineaţă.