De ce este piatra naturală cea mai bună alegere pentru şemineu

1 77198 original jpg jpeg

Zilele răcoroase încep să se înmulţească, iar dacă vrei să ai parte de un anotimp răcoros cu multă căldură şi ai în plan instalarea unui şemineu, CasoTeca îţi spune de ce este piatra naturală cea mai bună alegere pentru şemineu.

Acum că toamna şi-a intrat în drepturi, nimic nu este mai bun decât să te faci confortabil/ă lângă un şemineu, cu o carte bună, şi de ce nu, cu un pahar de vin. Iar când vine de proiectarea unui şemineu, piatra naturală este o alegere bună. Şi asta pentru că este elegantă, durabilă şi mai eficientă decât alte materiale.

Piatra naturală păstrează căldura mai bine decat aproape orice al material şi practic nu are nevoie de întreţinere specială. În plus, este rezistentă la uzură. De asemenea, piatra naturală face faţă temperaturilor ridicate şi nu o să ai probleme cu mucegaiul.

Fie că este timpul să îţi actualizezi şemineul vechi din cărămidă sau vrei să construieşti unul nou, citeşte mai departe de ce este piatra naturală cea mai bună alegere pentru şemineu.

Captează şi păstrează căldura

Piatra naturală absoarbe, depozitează şi radiază căldură, astfel încât poate îmbunătăţi eficienta locuintei, deoarece căldura radiază în tot spaţiul de locuit. Marmura şi calcarul sunt deosebit de bune la absorbţia căldurii, în timp ce granitul este deosebit de bun la conducerea căldurii. Bazaltul este şi el deeosebit de bune la stocarea căldurii şi eliberarea lentă pe perioadă lungă de timp.