Piatra naturală: 6 idei de piese speciale pentru o amenajare spectaculoasă!

1 65783 original jpg jpeg

Piatra naturală e un material care oferă o notă elegantă şi naturală oricărui proiect de amenajare: nuanţele pământii ale travertinului vor puncta un spaţiu relaxat, marmura, în culori puternice şi cu venaturi interesante, va transmite un mesaj luxos, iar ardezia va aduce o dinamică specială, prin apele de culori de pe fiecare placă.

Pe lângă plăcile de piatră naturală disponibile în diferite finisaje (polişat,periat,antichizat,etc.) şi în diferite mărimi,pentru pardoseală sau placarea pereţilor,poţi comanda şi piese tăiate la dimensiuni speciale,adică la dimensiuni atipice,în funcţie de proiectul tău.

Iată 6 idei de piese speciale cu care îţi poţi înfrumuseţa amenajarea:

1.     Un lavoar supradimensionat

Dacă vrei o bucătărie ieşită din banal,poţi adăuga un lavoar din plăci de dimensiuni mari,din marmură,care va adăuga o notă extra-fresh bucătăriei. Un asemenea lavoar este potrivit mai ales dacă ai o bucătărie de tip insulă,suficient de spaţioasă.

2.     Trepte dublate

Poate cele mai populare tipuri de piese speciale,treptele de piatră naturală vor avea un aspect masiv,luxos,dacă sunt dublate. Contratreptele pot fi făcute din acelaşi material (cel mai des,marmură sau travertin),pentru un aspect coerent.

3.     Perete din onix

Un perete din onix (piatră semi-preţioasă) va fi cu siguranţă centrul de interes al spaţiului. Cel mai des,în amenajări,acest tip de perete este luminat din spate,pentru a scoate în evidenţă textura fascinantă a plăcii de onix.

4.     Glafuri-casetă

Şi glafurile din piatră naturală sunt un tip de piese speciale din ce în ce mai căutate,datorită rezistenţei şi durabilităţii materialului. Cel mai de efect tip de glaf este cel de tip “casetă”,care încadrează întreaga fereastră.

5.     Perete din marmură

Amenajările moderne au readus marmura în atenţia publicului:un perete din plăci extra-mari de marmură va transforma total living-ul şi va adăuga acea notă inconfundabilă a unui material de lux.

6.     Blat de bucătărie

Blatul de bucătărie (sau de baie) poate fi decupat la dimensiunile specifice proiectului şi poate fi decupat pentru chiuvetă sau plită. Pentru un aspect coerent,poţi adăuga în bucătărie sau baie un lavoar din piatră naturală (dimensiuni standard),din acelaşi tip de material ca şi blatul.

Îngrijirea pietrei naturale

Pentru orice tip de placă de piatră naturală,este recomandată impermeabilizarea (sigilarea porilor pietrei) cu soluţii profesionale,urmată de curăţarea periodică folosind detergenţi speciali pentru piatra naturală. Astfel,te vei asigura că placa de piatră naturală va rezista foarte mult timp.

Materiale pentru piesele speciale

Dacă lucrezi cu piatraonline.ro,ai la dispoziţie peste 20 de tipuri de piatră naturală din care pot fi realizate piese speciale:marmură Kavala,Sunny şi Volakas,travertin clasic,Silver sau Latte,limestone Vratza sau granit Rock Star Grey,Peach Red sau Dark.

Vezi infografia despre piesele speciale din piatra naturala aici!

Despre piatraonline.ro

Piatraonline.ro,marcă înregistrată a Rockstar Construct,este cel mai mare magazin online de piatră naturală din România. Printre produsele ce pot fi achiziţionate pe site-ul piatraonline.ro,se regăsesc:travertin,marmură,ardezie,ardezie flexibilă,mozaicuri din travertin şi marmură şi soluţii de impermeabilizare.



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg