De la ghilotine la aripi de fluture – Iată maşinile cu cele mai bizare portiere din lume

1 73195 original jpg jpeg

Cel mai simplu lucru când vine vorba de o maşină este să te urci în ea. Vezi tu pe urmă cu o porneşti, cum schimbi vitezele şi mai ales, cum o opreşti la nevoie. Dar de-a lungul istoriei automobilismului, au existat maşini în care accesul nu a fost deloc uşor. Aşa că vă aducem cele mai bizare portiere de maşini care au existat vreodată.

Mercedes 300 SL

Unii spun că este una dintre cele mai frumoase maşini construite vreodată. Cu uşile sale extravagante,tip fluture,care se deschid în sus,300 SL a prins aripi în istoria automobilismului şi arăta pe cât de spectaculos,pe atât de sportiv. Urcarea în maşină peste pragul uriaş era,de asemenea,o adevărată provocare.

Kaiser Darrin

A apărut pe piaţa americană la un an după Chevrolet Corvette,în 1954. Venea atunci cu ceva ce nici chiar americanii nu mai văzuseră:uşile sale glisau elegant,dispărând cu totul în aripile laterale. Dar costa mai mult ca un Cadillac,iar americanii îl arătau cu degetul:“Grila radiatorului arată exact ca un fund de pisică!” Kaiser Darrin a dispărut chiar în anul în care a apărut!