Ele îţi aduc răcoare în casă

1 54451 original jpg jpeg

Odată cu instalarea oficială a sezonului cald, schimbi lenjeria de pat cu una subţire, renunţi la cuverturile groase şi înlocuieşti perdelele şi draperiile cu unele mai potrivite să ţină piept razelor solare. Vezi ce materiale şi culori îţi asigură o ambianţă plăcută!

Bumbac,mătase ori catifea?

Unele materiale sunt ideale pentru perioada caniculară. Bumbacul este printre ele. Dacă alegi perdele din mătase sau voal,este posibil să fie nevoie de căptuşeală suplimentară,deoarece excesul de căldură le poate arde. Catifeaua este o altă opţiune bună,datorită grosimii ei,dar trebuie să ai în vedere că este mai greu de întreţinut. Şi inul a câştigat popularitate în ultima vreme.

Draperie de bucătărie,Decorix.ro,54,50 lei

simeon stalpnicul png

Anul acesta se poartă...

Sunt la modă draperiile prinse cu cordoane sau cu agrafe. Au revenit în atenţie şi perdelele şi draperiile dantelate,precum şi draperiile cu inserţii din catifea,care menţin răcoarea. Sunt în vogă şi imprimeurile grafice îndrăzneţe,potrivite în bucătărie.

Nuanţele pastel,la mare căutare vara

Pentru a menţine o temperatură constantă în interiorul casei,sunt ideale materialele în culori deschise. Cele întunecate,verzi şi negre,absorb căldura. De fapt,cu cât sunt mai pale culorile perdelelor şi draperiilor,cu atât mai plăcută va fi atmosfera în camerele respective. O combinaţie de efect este o perdea albă cu o draperie într-o culoare discretă,bleu sau piersică.

Set de perdele Torva,Ikea,69,99 lei

simeon stalpnicul png

De reţinut!

Gândeşte-te de două ori înainte de a alege culoarea şi textura perdelelor,mai ales că ele acoperă un perete întreg şi au un impact vizual deosebit. De aceea,este important să se asorteze cu restul încăperii.

Măsoară de mai multe ori materialul înainte de a duce o perdea la croitorie!

Accesorii perdea Decoring Sqauare,kika,29,99 lei

simeon stalpnicul png