Eşarfa ne protejează de boli în sezonul rece!

1 72372 original jpg jpeg

Atunci când temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, trebuie să protejezi organismul de boli precum răceală, dureri de spate, de gât sau umăr. Pentru a evita confruntarea cu toate aceste afecţiuni, poartă o eşarfă la gât pe timpul iernii.

Durerile pot fi combătute prin medicamente,dar purtarea unei eşarfe poate fi o măsură preventivă. Chiar dacă multe persoane percep eşarfa ca un accesoriufashion,el este mai mult de atât.

Iată care sunt beneficiile asupra sănătăţii:Previne răceala

36005f4c0d3fc75e0f76e0507f73a65f jpg jpeg

Eşarfa este o armă de apărare a sistemului imunitar. Ajută la menţinerea temperaturii corpului şi previne răceala.

Previne spondiloza cervicală

Odată cu înaintarea în vârstă,discurile şi articulaţiile de la nivelul gâtului pot fi afectate. În cazul în care suferi de spondiloză cervicală,eşarfa va proteja gâtul.

Previne durerea

Oamenii pot muri atunci când sunt expuşi un timp îndelungat la temperaturi scăzute. Dar cea mai sensibilă zonăşi care este cel mai des afectată este gâtul. O eşarfă îi poate oferi căldură,ajutându-te să te simţi mai bine.

Previne stenoza lombară spinală

Dacă suferi de stenoză lombară,trebuie să-ţi protejezi gâtul şi să eviţi să stai mult timp expusă la temperaturi scăzute. În caz contrar,simptomele se pot agrava. Poartă iarna eşarfă pentru a proteja gâtul.

  

Eşarfa protejează şi alte zone ale corpului

O eşarfă este perfectă pentru protejarea gâtului,dar şi pentru acoperirea urechilor,capului sau nasului când temperaturile sunt scăzute. Acestea sunt zonele cele mai sensibile,şi de la ele pornesc majoritatea afecţiunilor din timpul sezonului rece.

  Schimbările de temperatură    

d5b806989dd3feb0d261002630bd1f52 jpg jpeg

Atunci când temperatura din interiorul unei încăperi este normală şi vii de afară unde este frig,aceste modificări pot afecta organismul,care este forţat să se adapteze schimbărilor. De asemenea,cel care are de suferit în tot acest proces este sistemul imunitar. O eşarfă ar putea ajuta.

Circulaţia sângelui

Căldura poate stimula circulaţia sângelui în zonele gâtului şi muşchilor din jur. Totodată,acest lucru va spori alimentarea sistemului muscular cu nutrienţi,care la rândul lor vor preveni durerea de umăr şi gât.

Sursă+credite foto:www.boldsky.com