Flori care se plantează primăvara în grădină

1 68064 original jpg jpeg

Dacă vrei ca micul tău colţ de grădină să fie plin de culoare în lunile de vară este timpul să sădeşti bulbii. Află ce flori se plantează primăvara în grădină.

Flori care se plantează primăvara în grădină. Căldăruşe

În prima lună a primăverii,martie,este momentul oportun să plantezi căldăruşe,cunoscute şi sub denumirea de boneta bunicii. Sunt viu colorată în diverse nuanţe şi cresc repede,dacă sunt plantate în condiţii ideale. Preferă zonele însorite,deoarece adoră căldura. Din acest motiv este recomandat să le uzi des. De obicei înfloresc în luna iulie,dar dacă vremea este caldă,îşi pot deschide petalele şi în luna mai.

Flori care se plantează primăvara în grădină. Crini de vară

Crinii de varătrebuie plantaţi când vremea este mai caldă,cum ar fi lunile aprilie sau mai,iar florile îşi vor deschide petalele în lunile de vară şi te vor încânta cu nuanţe de roz,crem sau mov. Este necesar să-i pui într-un pământ bine drenat şi să-i fertilizezi des,mai ales în perioada de creştere.

Flori care se plantează primăvara în grădină. Gladiole

Tot în luna martie,îţi poţi face timp pentru a sădi minunatele gladiole. Ele înfloresc cam în 2-3 luni după ce le-ai plantat,de preferinţă într-o zonă cât mai însorită. Ai grijă să smulgi toate buruienile de lângă plante,pentru a se dezvolta cât mai frumos. Trebuie să le uzi constant,mai ales dacă pământul se usucă.

Flori care se plantează primăvara în grădină. Tuberoze

Momentul ideal pentru a planta tuberoze este luna aprilie. Florile au un miros puternic şi sunt stropite în nuanţe de roz cu alb. Îi place căldura şi lumina,aşadar nu o planta sub copaci sau în umbra tufelor. Îşi deschid petalele în aproximativ 90 de zile după ce le-ai plantat.

Flori care se plantează primăvara în grădină. Armeria

Mai este cunoscută sub denumirea de limba peştelui şi o poţi planta în lunile martie-aprilie pentru a înflori până în vară. Nu este o plantă pretenţioasă,aşadar o poţi pune în orice colţ al grădinii,atât timp cât are parte şi de soare.