Foloseşti folia de aluminiu când găteşti? Vezi la ce te expui

1 74022 original jpg jpeg

Cele mai multe dintre alimente sunt ambalate în folie de aluminiu, care sunt perfecte pentru atunci când vrei să-ţi iei mâncare la muncă, la picnic sau să le duci ceva gătit celor pe care-i vizitezi. Dar există anumite riscuri pentru sănătate, dacă folia este folosită prea des.

Mai întâi de toate,există şanse foarte mari ca alimentul să intre în contact direct cu folia de aluminiu,adică să absoarbă metal. Când produsul alimentar este cald,metalul poate să infiltreze în el.Folosirea folii de aluminiu poate avea un impact negativ asupra sănătăţii şi organismului. De asemenea,poate creşte riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer ca urmare a expunerii aluminiului la creier.Aluminiul se poate acumula în creier şi,de asemenea,în alte ţesuturi din apropiere. Acest lucru va duce în timp la degenerarea neuronilor. În plus,şansele de inhalare de cantităţi mici de aluminiu sunt destul de mari. Atunci când metalul a intrat în corp,este dificil de eliminat.De asemenea,aluminiul poate avea un impact negativ şi asupra sănătăţii sistemului osos. Re-minalizarea oaselor poate fi afectată de aluminiu şi astfel scade densitatea osoasă. Acest lucru poate duce la riscul de producere de accident vascular cerebral sau atac de cord.

Iată care sunt modalităţile prin care aluminiul poate intra în corp:

De fiecare dată în care ai învelit mâncarea în folie de

,unele părţi ale acesteia ar putea intra în aliment. În plus,căldura generată poate conduce la scurgerea lentă a aluminiului în mâncare. În cazul în care este consumat,persoana care a mâncat se poate confrunta cu intoxicaţie.

Alimentele acide sau condimentele depozitate în recipiente de aluminiu pot avea efecte negative asupra organismului.

Cum să reduci acest lucru:

În primul rând,evită folosirea foliei de plastic. Atunci când nu este posibil,ţine cont de nişte paşi pentru a preveni efectele:

1. Folia de aluminiu poate fi înlocuită cu vasele de porţelan.

2. Depozitează condimentele şi produsele acide în recipiente de sticlă.

3. Când găteşti,foloseşte

de copt în schimbul foliei de aluminiu.

4. Îndepărtează folia de aluminiu cu atenţie de pe mâncarea împachetată.

5. Renunţă să pui folie de aluminiu pe fundul unui vas.

6. Fii atentă atunci când alegi produsele de îngrijire personală.

7. Evită să cumperi pastilele care sunt depozitate în folie de aluminiu.