Fructe care previn bolile de inimă

În urma celui mai mare studiu realizat de Universitatea Oxford despre obiceiurile alimentare, s-a aflat că dacă vei consuma zilnic un măr sau o banană, riscul apariţiei bolilor de inimă se va diminua semnificativ.
Participanţii la studiu au consumat fructele proaspete, în stare naturală sau sub formă de sucuri, în diverse combinaţii cu alte fructe şi legume.
În vreme ce fibrele solubile şi anumite componente importante, precum pectina conţinută de mere s-au arătat a fi eficiente în micşorarea nivelului colesterolului, potasiul din banane protejează împotriva îngroşării arterelor.
Aşadar, o dietă bogată în fructe va asigura organismului vitaminele şi mineralele de care are nevoie şi poate salva vieţi, potrivit profesorului de epidemiologie Zhengming Chen, de la Univeristatea Oxford. De asemenea, acesta susţine în studiul publicat în Jurnalul de Medicină din New England că un consum regulat de fructe ţine la distanţă bacteriile din interiorul intestinului şi menţine sănătatea inimii, cu condiţia să fie proaspete.