Fructele de pădure, bune pentru bolnavii de diabet
Diabetul nu se vindecă, dar poate fi ţinut sub control cu o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată. Iată câteva fructe care au un conţinut redus de carbohidraţi şi un indice glicemic scăzut, astfel că pot fi consumate şi de persoanele bolnave de diabet!
Diabetul zaharat apare când organismul devine incapabil să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Aceasta se acumulează în sânge, în loc să fie absorbită la nivel celular.
Un nivel mare al glicemiei în sânge poate duce la apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat.
Fructele de pădure conţin mai puţini carbohidraţi
Zmeura, murele, precum şi afinele sunt un adevărat depozit de vitamine şi au un conţinut redus de carbohidraţi, ceea ce le face ideale pentru diabetici. Numite şi „insulina verde“, afinele reduc nivelul de zahăr din sânge.
De asemenea, consumul de afine ţine la distanţă complicaţiile care pot apărea din cauza diabetului. Fructele pot fi consumate ca atare sub formă de ceai, dulceaţă sau suc, fără zahăr adăugat.
Din frunzele uscate de afin poţi prepara o infuzie, obţinută din 2 linguriţe plantă, la o jumătate de litru de apă clocotită. Poţi consuma 2-3 căni de ceai pe zi.
Află ce alte fructe sunt bune pentru sănătatea ta pe clicksanatate.ro.