Fructele de soc te ajută să previi cancerul

1 78330 original jpg jpeg

Fructele de soc au o mulţime de proprietăţi terapeutice, cunoscute încă din Antichitate. Printre cele mai cunoscute se numără prevenirea cancerului, întărirea sistemului imunitar, şi protejarea sănătăţii inimii.

Surse de antioxidanţi

Studiile au arătat că boabele de soc au un nivel ridicat al antioxidanţilor, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Un nivel scăzut al acestora este ascociat, de cele mai multe ori, cu cancerul şi bolile de inimă.

Întăresc sistemul imunitar

O sursă excelentă de vitamina C, fructele de soc s-au dovedit a fi de folos pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în perioadele în care acesta este slăbit. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de doctori din Israel, acestea sunt atât de eficiente datorită antocianinelor conţinute, încât au început să lucreze la o formulă de tratament pentru combaterea cancerului cu fructe de soc.

Surse de energie

Dincolo de mulţimea de beneficii aduse organismului, micuţele fructe de soc ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, îmbunătăţind totodată nivelul energiei. De aceea, se recomandă consumarea lor sub formă de ceai sau de suc, în special în perioadele în care te simţi slăbită.

Stopează îmbătrânirea

Odată cu trecerea anilor, vârsta începe să îşi pună amprenta pe chip, însă poţi păcăli timpul cu ajutorul fructelor de soc. Acestea conţin antioxidanţi puternici care protejează celulele de degradare şi păstrează corpul tânăr şi sănătos.

Pentru ochi sănătoşi

Fie că ai sau nu probleme cu vederea, datorită antioxidanţilor şi elementelor nutritive pe care le conţin, fructele de soc te ajută să previi apariţia afecţiunilor oculare.

Protejează inima

Consumul acestor fructe are un impact pozitiv asupra nivelului colesterolului rău (LDL), micşorându-l şi reuşind să regleze, totodată, nivelul colesterolului bun.

Te ajută să slăbeşti

Graţie conţinutului caloric scăzut şi a cantităţii mare de fibre, fructele de soc te ajută să îţi menţii greutatea, ba mai mult, să scapi de kilogramele nedorite. Consumă-le ca un substitut al dulciurilor.