Fructele, indicate în crizele de hipoglicemie

1 78862 original jpg jpeg

Hipoglicemia poate să dea ameţeală, senzaţia puternică de foame, dureri de cap, confuzie, inabilitatea de a se concentra a pacientului, transpiraţie, vedere înceţoşată, tremurături, pierderea conştienţei. Hipoglicemia e primul indicator al unui diabet de tip 2 şi un indicator al unui ficat gras.

Una dintre cauzele majore ale ficatului gras sunt viruşii sau bacteriile care-şi fac loc în ficat, dieta bogată în proteine, medicamentele sau toxinele provenite din metabolizarea alcoolului sau a pesticidelor. Din cauză că ficatul e suprasolicitat, se înveleşte cu o pătură de grăsime, ca să interzică potenţialilor agenţi patogeni să mai intre pe teritoriul lui. Acest proces de auto-protecţie poate lucra chiar şi împotriva propriului corp. Pe măsură ce ficatul se închide, nu mai păstrează glucoza, lăsându-i-o pe toată pancreasului. Pe măsură ce trece timpul, pancreasul nu mai poate face faţă, astfel că nu mai produce insulină sau nu poate s-o folosească aşa cum trebuie.

Fructele, mai indicate decât zahărul în crizele de hipoglicemie

În crizele de hipoglicemie, cei mai mulţi oameni se reped la o porţie mare de zahăr. Poate fi o băutură dulce, o ciocolată sau orice altă formă de glucoză, dar aceste practici nu ajută ficatul, pentru că ce-i trebuie ficatului sunt mai multe fructe. Dar fructele sunt zahăr... ai să spui. Fructele sunt forma corectă de zahăr sau glucoză – genul care, împreună cu o dietă săracă în grăsimi ajută ficatul să se recupereze.

Cercetătorii au investigat efectele sucrozei ingerate împreună cu coacăzul negru şi merişorul. 20 de femei sănătoase au luat parte la acest studiu, care au mâncat coacăze negre şi merişoare şi cărora li s-au luat mostre de sânge imediat, la 15 minute, la 30 de minute, la 45 de minute, la 60, 90 şi 120 de minute, pentru a li se măsura nivelul de sucroză din sânge.

În comparaţie cu ingestia sucrozei simple, ingestia sucrozei provenite din coacăze şi merişoare s-a dovedit că îmbunătăţeşte indicele glicemic. Aceste răspunsuri au fost foarte bine evidenţiate, în ciuda conţinutului înalt de carbohidraţi, ceea ce înseamnă se fructele pot fi consumate liniştit în cazd de criză hipoglicemică şi că sunt mai eficiente decât un litru de suc plin de zahăr. Concluzia studiului a fost că atât coacăzele cât şi merişoarele, consumate fie proaspete, fie sub formă de nectar, optimizează răspunsul post-metabolic la sucroză.

Deci, dacă suferi de hipoglicemie, fructele sunt cel mai bun remediu în a-ţi ajuta ficatul să-şi revină şi să ajute şi pancreasul. Afinele, avocado, roşiile, castraveţii, citricele sunt esenţiale pentru un ficat sănătos.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg