Fructul care previne diabetul

1 81824 original jpg jpeg

Fructul care nu lipseşte din dieta zilnică este banana. Cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra sănătăţii şi pentru substanţele nutritive pe care le deţine, banana a devenit în ultima perioadă fructul preferat. Atenţie! Nu ne referim la banana galbenă, ci la cea verde.

Proprietăţile bananei verzi:

Înainte de toate, bananele verzi conţin o cantitate mult mai mare de fibre; 150 de grame este echivalent cu 3,6 grame. Mai mult, sunt şi surse de complexul de vitamine B, minerale (calciu şi magneziu).

Iată ce beneficii are banana verde asupra corpului:

Stimulează pierderea în greutate

O banană verde are cu jumătate mai puţine calorii decât ar avea un produs alimentar care conţine carbohidraţi. Mai mult, conţine o cantitate mare de fibre, reducând pofta de mâncare şi oferind o senzaţie de saţietate. Pentru a obţine rezultatele dorite, ar trebui să combini banana verde cu alte alimente şi să faci sport. Vei slăbi prin adoptarea unei stil de viaţă sănătos şi prin antrenament fizic.

Ţine sub control colesterolul

Banana verde este fructul care te ajută să ţii sub control nivelul de colesterol rău (LDL), în timp ce stimulează producţia de colesterol bun (HDL). Include în dietă zilnic câte o banană verde, mai ales dacă te confrunţi cu colesterol mărit.

Îmbunătăţeşte sănătatea vasculară

Prin reducerea nivelului de colesterol şi de trigliceride, banana verde este alimentul care nu trebuie să lipsească din alimentaţia sănătoasă. Şi, pentru că stimulează producţia de colesterol bun, efectele pozitive au loc asupra întregului sistem cardiovascular, deoarece previne retenţia de LDL pe pereţii vaselor de sânge. În plus, scade riscul de atac de cord şi alte afecţiuni cardiovasculare.

Previne diabetul

Bananele verzi au, de asemenea, capacitatea de a ţine sub control nivelul de glucoză, scăzând astfel riscul de diabet de tip II. Zahărul din fruct este eliberat lent în sânge şi, prin urmare, previne creşterea nivelului de zahăr din sânge şi favorizează eliberarea corectă a insulinei. În mod similar, reglarea nivelului de insulină din sânge poate ajuta la reducerea grăsimii, accelerarea metabolismului, scăderea apetitului.

Aceste proprietăţi fac din bananele verzi alimentul perfect pentru cei care doresc să piardă în greutate, precum şi pentru cei care doresc o viaţă mai sănătoasă. În plus, ele sunt excelente pentru cei care suferă de diabet.