Greșeli de renovare care cresc temperatura în casă pe timpul verii

Vara aceasta a debutat cu temperaturi ridicate care ne determină să căutăm metode de a ne răcori. Casa îți poate fi refugiu în zilele toride, dar dacă în locuință temperaturile sunt la fel de mari ca afară? De vină pot fi unele greșeli de renovare. 

image

Când temperaturile sunt ridicate, specialiștii în sănătate ne îndeamnă să limităm timpul pe care îl petrecem afară, în special la orele amiezii. Dar dacă în casă este la fel de cald ca afară sau mai mult decât atât, experții spun că ar putea exista unele probleme care împiedică reglarea temperaturii în locuință. 

Citește și: Folosim incorect ventilatorul? Aceste trucuri răcoresc mai rapid!

Culoarea fațadei 

Nuanța pe care ai ales-o pentru fațada casei poate reprezenta o problemă pe timpul verii. Asta pentru că orice culoare închisă atrage de la sine temperaturi mai ridicate. Goodell David, specialist în renovări, explică pentru „Best Life‟: „Aceste culori absorb mai multă căldură decât cele deschise, iar vopsirea locuinței cu negru sau maro poate înseamna temperaturi mai ridicate în casă‟. Pentru a evita această problemă, David îți recomandă să optezi pentru o culoare sau nuanță mai deschisă, precum: bej, gri sau alb: „Acestea ajută la reflectarea razelor și mențin temperatura mai rece în casă‟, spune el. 

  • Multe dintre electrocasnicele din locuință pot genera căldură suplimentară. În zilele toride, limitează să folosești la amiază: fierul de călcat, mașina de spălat haine, uscătorul sau aparatul de gătit.

Vezi și: Medicamentele care cresc riscul de infarct pe caniculă 

Izolația casei 

O altă greșeală comună care favorizează atmosfera sufocantă în locuință este izolarea de slabă calitate a casei. Tom Allan, expert în instalații electrice, explică pentru publicația menționată anterior: „Când izolarea este inadecvată în pereți, acoperiș și ferestre, în casă se transferă multă căldură‟. 

Dacă bănuiești că locuința ta ar avea această problemă, Tom Allan te sfătuiește să te asiguri că ai izolat aceste zone ale casei cu materiale de bună calitate și să apelezi la un specialist care te-ar putea ajuta. 

  • Știai că dacă setezi termostatul la o temperatură joasă, acest lucru va face doar ca aparatul de aer condiționat să consume și mai multă energie, crescând ușor temperatura și costurile? Cel mai bine este să setezi în casă o temperatură constantă. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg