Iată ce haine nu trebuie să pui în maşina de spălat!

1 72340 original jpg jpeg

Dacă vrei ca unele articole vestimentare să nu-şi piardă din calitate, evită să le pui în maşina de spălat. Nimeni nu spune că această invenţie nu ne face viaţa mai uşoară, dar, uneori, hainele pot fi distruse.

De asemenea,de multe ori,uităm câteva reguli de bază ale maşinii de spălat,şi hainele sfârşesc prin a fi distruse. Pentru a evita întinderea ţesăturilor,iată care sunt articolele vestimentare care nu ar trebui puse niciodată în maşină.

Costumele de baie

Costumele de baie sunt expuse,în general,căldurii. Spălându-le la maşina de spălat se pot rupe,pentru că sunt fragile. În plus,materialul îşi poate pierde din calitate.

Blugii

Prin spălarea blugilor la maşina de spălat,denimul poate fi distrus complet. Multe materiale au tendinţa de a-şi pierde elasticitatea şi culoarea. De aceea,întotdeauna este de preferat ca blugii să fie spălaţide mână. Dacă vrei să nu atenuezi culoarea denimului,adaugă în apă ceai sau cafea. În mod alternativ,te poţi folosi de o lingură de sare.

Hainele din caşmir

Fiecare femeie visează să poarte haine din caşmir pentru a arăta bine şi atractiv. Dar o singură greşeală poate strica materialul. Aşadar,data viitoare când trebuie să speli articole vestimentare din caşmir,alege să le speli de mână.

Şosetele

Niciodată nu ar trebui spălate şosetele în maşina de spălat,pentru că îşi pierd elasticitatea. Pentru cei care nu au timp să le spele de mână,ar trebui să ia în considerare utilizarea de saci cu ochiuri. Aceştia ajută la menţinerea calităţii materialului.

Prosoapele de baie

Prosopul de baie îl foloseşti în fiecare zi,iar spălarea lui cu detergent poate duce la strângere. Pentru a evita acest lucru,spală prosopul de mână cu oţet sau bicarbonat de sodiu în schimbul detergentului.

Sutienul

Şi sutienul este articolulde care o femeie nu se poate lipsi. Sutienele sunt prea delicate şi fragile pentru spălarea lor la maşina de spălat,deoarece îl poate distruge,pierzându-şi elasticitatea. Este recomandat să fie spălate de mână,pentru a evita întinderea.

 Alte articole care nu ar trebui băgate la maşina de spălat sunt:

-Pantalonii;-Hainele cu fermoar;-Hainele cu lanţuri;-Şireturile de la încălţăminte;-Adidaşii.