Idei deco: ceasuri şi oglinzi

energiile negative din casă jpeg

Indiferent de stilul în care ţi-ai amenajat casa, clasic sau modern, ceasurile de perete şi oglinzile adaugă o amprentă personală.

Unde le poţi aşeza?

Pe perete,pe mobilier,ca obiect decorativ,pe rafturi,ele vor arăta la fel de bine dacă alegi modelul potrivit,pentru că sunt accesorii practice şi în acelaşi timp decorative. Totul este să le armonizezi cu restul încăperii.

Pendula,încă la modă

Ceasurile vechi,adevărate opere de artă,chiar dacă nu mai funcţionează,le poţi folosi strict ca obiect decorativ. Dacă este vorba de o piesă deosebită,poate fi amplasată în locul cel mai vizibil. Ceasurile muzicale sunt potrivite în camera copilului,unde se armonizează cu întreaga ambianţă.Ceasurile simple de perete sunt recomandate în spaţiile mici,mai ales pe porţiuni de perete înguste,gen stâlpi de susţinere.

Oglinzile măresc camera

Marea calitate a oglinzilor este că aduc lumină şi spaţiu într-o încăpere. Dacă vei aşeza o oglindă mare pe peretele opus ferestrei,aceasta va reflecta lumina şi camera va părea mai luminoasă şi mai spaţioasă. Pentru camerele mici,foloseşte oglinzi cu rame subţiri.

Pentru încăperile mari,gen sufragerie,poţi alege oglinzi de dimensiuni mari,cu rame masive,dar atenţie! Nu folosi auriul decât dacă ai mobilier din lemn masiv sau de epocă. Principiile Feng Shui recomandă folosirea oglinzilor pentru a contracara energiile negative şi pentru a amplifica energiile pozitive. Conform acestor principii,oglinzile trebuie aşezate în faţa uşii.