În așteptarea musafirilor: ce ar trebui să cureți și ce nu, înainte ca oaspeții să sosească în vizită

Știm cât de mult efort depui la curățenia locuinței, înainte ca musafirii să sosească în vizită! Specialiștii sar în ajutorul tău și îți spun care sunt lucrurile asupra cărora ar trebui să te concentrezi și ce ar trebui să lași pentru data viitoare.  

image

Oricât de mult îți place să ai musafiri în vizită, pe atât de stresată poți să fii, când știi că mai sunt câteva ore și nu ai terminat curățenia! Desigur, nivelul de stres crește și mai mult în apropierea Sărbătorilor de Iarnă, așa că venim în ajutorul tău cu vești bune!

Specialiștii au aflat care sunt obiectele pe care musafirii le văd la tine în casă și care sunt suprafețele, locurile sau lucrurile pe care nici măcar nu le baga în seamă. Da, ai citit bine! Există locuri pe care oaspeții nu se observă. 

Observă: Praful 

Poate că nu trebuie să ștergi praful în fiecare colț din casă, dar pe obiectele vizibile trebuie să o faci. Specialiștii „Reader's Digest‟ spun că ștergerea prafului ar trebui să fie o prioritate, mai ales dacă oaspeții aleg să rămână la tine peste noapte. 

Nu observă: Ce se află în frigider 

Poate fi tentant să îți organizezi frigiderul înainte ca oaspeții să sosească, însă specialiștii spun că poți să sari peste această etapă: „Cât timp, ei vor avea acces la suc și prăjituri, poți să uiți de această sarcină‟, spune Alicia Sokolowski, expert în curățenie. Desigur, este important ca frigiderul tău să fie curățat în prealabil. 

Observă: Petele din baie 

Indiferent că oaspeții tăi vor sta la tine câteva ore sau zile, este esențial ca baia să fie curată, pe cât posibil. Asigură-te că în baie nu există urme de murdărie sau mucegai, dar și că vasul de toaletă, cabina de duș și chiuveta sunt curate! 

Nu observă: Hainele din șifonier 

Desigur, este foarte important ca hainele să fie organizate, însă ce oaspeți sunt interesați de ce se află în șifonier? „Cât timp musafirii au unde să își lase valizele, rareori se vor uita în dulapuri‟, spune specialistul. De asemenea, ar trebui să te asiguri că oaspeții care rămân peste noapte beneficiază de un sertar pentru obiecte personale.

Observă: Părul și mirosul de animale 

Dacă ai animale de companie, înainte ca oaspeții să sosească, este esențial să aspiri canapelele și podelele din locuință. Pentru părul de animale la fel de utilă este rola specială, ce te va scăpa rapid de părul nedorit. 

Nu observă: Vasele din mașina de spălat 

Majoritatea oaspeților vor sta în zonele de socializare a casei, fără să te ajute să gătești. Asta înseamnă că nu vor deschide aparatele din locuință. Alicia Sokolowski îți spune să nu te preocupi de interiorul cuptorului cu microunde, de mașina de spălat vase sau de hainele din mașina de spălat rufe. 

Nu uita de mirosul locuinței!  

Oaspeții tăi vor constata și care este mirosul locuinței. Pentru a face o impresie bună, asigură-te că ai aerisit bine camerele și că folosești un odorizant potrivit. Specialiștii îți recomandă să feliezi o lămâie și să o adaugi pe foc, într-o oală cu apă, alături de rozmarin proaspăt. Fierbe apa timp de o oră, fără capac, iar casa ta o să capete un miros proaspăt! 

Sursă foto: Shutterstock