Cum te ajută cartofii la curățenie. Spune adio petelor de grăsime!

Cartoful este o legumă cu ajutorul căreia poți să gătești preparate delicioase, dar știai că te poate ajuta și la curățenia de la domiciliu? Iată ce lucruri poți să cureți cu ajutorul său! 

image

Fierți, copți, prăjiți sau piure, cartofii pot fi preparați în diferite moduri. Dar pe lângă faptul că sunt extrem de gustoși, cartofii pot fi și utili la curățenia zilnică. Când soluțiile din comerț te dezamăgesc, cartofii te pot ajuta să scapi de petele dificile și nu numai. 

Citește și: Adevărul despre cartofii încolțiți. Sunt sau nu buni pentru a fi consumați?

Îndepărtează petele de rugină

Să scapi de petele de rugină nu este deloc o sarcină ușoară. Din fericire, cu ajutorul cartofilor cruzi, poți să cureți eficient rugina de pe foarfece, cuțite și alte tacâmuri. Taie un cartof pe jumătate, pune deasupra lui puțin detergent pentru vase și bicarbonat de sodiu. Cu ajutorul cartofului, curăță bine pata de rugină, până când aceasta dispare. Clătește bine cu apă și lasă obiectul să se usuce.

Lustruiește argintul 

Cartoful este o sursă bună de amidon, substanță care te poate ajuta să scapi de petele de pe argintărie. Tot ce trebuie să faci, este să fierbi câțiva cartofi în apă. Lasă obiectele din argint în apa în care au fiert cartofii, timp de o oră. După acest timp, clătește și șterge bine obiectele, cu ajutorul unui prosop de bucătărie. 

Vezi și: Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm cartofi în fiecare zi

Spune adio petelor de grăsime!

Dacă ai scăpat grăsime pe tricoul tău preferat sau pe un alt obiect vestimentar, tamponează o jumătate de cartof crud pe această pată. Pentru a îndepărta complet pata, repetă procedeul de 2-3 ori. 

Poți să cureți lentilele ochelarilor

Dacă porți ochelari, probabil știi că lentilele se aburesc instant la diferențe de temperatură. Acest lucru se poate întâmpla și când porți mască de protecție sau din cauza umidității. Taie un cartof crud în două și șterge interiorul lentilelor cu o jumătate de cartof. În acest mod, amidonul din cartof va împiedica aburirea lentilelor. 

Adună toate cioburile de pe jos 

Cioburile pot aduce fericire, dar cu siguranță nu îți dorești să calci pe ele. Dacă ai spart o sticlă, un pahar sau un alt obiect din sticlă, poate fi dificil să găsești toate cioburile de mici dimensiuni. Ca să te asiguri că vei scăpa în totalitate de ele, taie un cartof pe jumătate și freacă partea tăiată pe suprafața unde s-a spart sticla. Pentru siguranță, este bine să porți mănuși de protecție! 

Sursă foto: Shutterstock