La ce se mai folosește aspirina. Știai că te ajută să scapi de pete?

Aspirina, pe care o găsim în industria farmaceutică, poate să aibă întrebuințări la care nu te-ai fi gândit. Te ajută să ai flori proaspete în vază și să îndepărtezi petele dificile de pe hainele albe, așa că iată cum s-o folosești! 

image

Aspirina este un medicament cu putere mare, care poate ameliora durerea de cap, durerea musculară și poate să reducă febra. Dar, potrivit experților, aspirina te poate ajuta și la treburile casnice, mai ales la curățenia locuinței și la îndepărtarea petelor, potrivit „Bestlifeonline‟.

Experții te învață cum îți poate fi utilă și cum s-o utilizezi corect. Reține că aspirina nu se folosește în preajma celor mici! 

Citește și: Când și cum este indicat să iei aspirină? Unora le este interzisă utilizarea acestui tip de medicament 

Te scapă de petele de rugină 

Vei scăpa de petele maronii de rugină cu doar câteva capsule de aspirină, deoarece acest medicament conține un acid care ajută în acest sens. Specialistul Toby Schulz îți recomandă să zdrobești două tablete de aspirină (sau mai multe, dacă pata este mare) și să umezești suprafața unde dorești să îndepărtezi rugina. Apoi, presari aspirina peste pată, aștepți 10 minute și ștergi zona cu o cârpă umedă. 

Vezi și: Masca de față cu iaurt și aspirină te scapă imediat de coșuri! 

Aspirină pentru flori proaspete 

Acidul din aspirină stimulează imunitatea florilor, le conferă prospețime și le ajută să crească. Jen Stak îți recomandă să zdrobești câteva pilule, să le pui în apă caldă, până când se dizolvă și să uzi plantele de ghiveci cu această apă. Pentru florile tăiate, pune o aspirină în vază și vei vedea că acestea vor rămâne proaspete pentru mai mult timp. 

Îndepărtează petele de pe hainele albe

Dacă ți-ai pătat hainele albe și nu ai la îndemână un detergent de calitate, acest medicament te poate ajuta. Zdrobește câteva pilule și amestecă-le cu apă, până când se formează o pastă. Lasă amestecul câteva minute să acționeze pe pată, apoi pune articolul vestimentar în mașina de spălat haine. Reține că acest truc ajută doar la îndepărtarea petelor de pe hainele albe! 

Pont: Ca să scapi de petele de săpun și de grăsime, dizolvă câteva pilule în apă, apoi șterge cu această soluție suprafețele. Evită să o folosești pe suprafețele delicate, pe oglinzi, sticlă și ceramică! 

Sursă foto: Shutterstock