Inedit: Cum arată locuinţele unde stau parlamentarii din Suedia

1 73173 original jpg jpeg

În timp ce parlamentarii români primesc bani pentru a locui la Bucureşti, fie în chirie, fie la hotel, omologii lor din Suedia trăiesc mult mai modest. CasoTeca îţi prezintă ceva inedit: cum arată locuinţele unde stau parlamentarii din Suedia.

La hotel nu trebuie să faci curăţenie,nici să-ţi speli singur hainele şi te poţi bucura de tot confortul oferit. Nici micul dejun nu trebuie să-l prepari. Dacă mulţi parlamentari români cer bani pentru cazare,celor din Suedia le sunt puse la dipoziţie locuinţe de circa 40-50 de metri pătraţi,unde trebuie să se programeze dacă vor să-şi spele rufele şi unde îşi pot găti singuri.

Cine are dreptul la o locuinţă de serviciu

Parlamentul Suediei are 349 de membri. Cei care locuiesc la mai mult de 50 de kilometri de centrul capitalei,Stockholm,au dreptul la o locuinţă gratis. Şi cum majoritatea sunt din alte localităţi şi ar trebui să facă naveta,aceştia sunt cazaţi într-un complex cu 250 de garsoniere.

Până în anii ’90,parlamentarii suedezi nici nu beneficiau de locuinţe de serviciu gratuite. Aceştia dormeau pe canapele în propriile birouri.