Lămâie şi vin pentru o digestie mai bună

1 78584 original jpg jpeg

De câte ori nu ţi s-a întâmplat ca după o masă copioasă să îţi promiţi că vei mânca mai moderat şi vei avea grijă mai mult la alimentaţie? Problemele digestive pot fi evitate, chiar şi atunci când nu rezişti tentaţiilor culinare, deşi recomandarea noastră este să le eviţi pe cât posibil excesele!

Dacă totuşi ai mâncat prea mult şi stomacul tău are de suferit, îl poţi ajuta cu aceste leacuri:

-pune o linguriţă de praf de copt într-un pahar cu apă, în care adaugi şi o linguriţă de oţet de mere. Bea această licoare imediat cum disconfortul stomacal a apărut.

cidru cu praf de copt jpg jpeg

-mineralele, în special potasiul şi magneziul sunt excelente pentru calmarea durerilor de stomac cauzate de alimentele consumate în exces. Totodată, acestea te ajută să scapi de senzaţia de saţietate. Le găseşti cu precădere în legumele cu frunze verzi.

legume frunze verzi jpg jpeg

-prepară-ţi o limonadă din două lămâi întregi, la o cantitate de 250 ml de apă. Aceasta îţi va îmbunătăţi digestia şi va grăbi procesul de eliminare a reziduurilor.

limonada jpg jpeg

-un pahar de vin roşu este indicat în cazul problemelor digestive, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine. Însă, trebuie să ai în vedere cantitatea – un singur pahar va fi de folos, o cantitate mai mare va face mai mult rău decât bine.

vin rosu jpg jpeg