Laptele, sursa noastră de sănătate

1 77188 original jpg jpeg

Laptele este produsul lactat care nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţia zilnică. Oamenii sunt în cea mai mare parte conştienţi de beneficiile consumului de lapte zilnic, dar ei nu cunosc adevăratele motive pentru care laptele este atât de sănătos.

Iată de ce este bine să bei lapte:

Te ajută să te menţii în formă

Oamenii de ştiinţă susţin că laptele cu conţinut scăzut de grăsimi şi laptele degresat îi ajută pe ajută pe oameni să-şi reducă greutatea corporală mai repede în comparaţie cu persoanele care nu includ laptele în dieta lor zilnică. Motivul din spatele acestui beneficiu este calciul din lapte. Acest mineral stimulează descompunerea eficientă a grăsimii, reducând greutatea corporală în cele din urmă.

Combate stresul

Laptele conţine anumite proprietăţi care relaxează muşchii încordaţi. Studiile arată că cele care au un efect pozitiv asupra stresului sunt proteinele din lapte. În plus, acidul lactic reduce tensiunea arterială şi reduce nivelul hormonilor de stres eliberaţi în organism, calmând astfel mintea şi corpul. Bea seara un pahar de lapte cald cu puţină miere.

Întăreşte imunitatea

Laptele este sursă bogată de seleniu, un mineral esenţial, care este considerat componenta cheie în întărirea sistemului imunitar. Pentru a preveni slăbirea sistemului imunitar şi afecţiunile specifice lor, bea zilnic câte un pahar de lapte.

Previne indigestia

Laptele acţionează ca un agent de răcorire pentru organism. În plus, nu provoacă aciditate. Laptele băut rece (şi cu o lingură de zahăr) previne indigestia şi alte tulburări specifica sistemului digestiv.

Scade tensiunea arterială ridicată

Datorită potasiului, laptele are capacitatea de a menţine la un nivel normal colesterolul rău şi tensiunea arterială. Aşadar, ca rezultat, este redus cu 20% riscul de a suferi atac de cord.

Ce alte beneficii mai are consumul de lapte:

-    Detoxifică organismul;

-    Întăreşte oasele;

-    Previne osteoporoza;

-    Întăreşte rezistenţa fizică;

-    Hidratează corpul;