Leacuri vechi pentru durerile de cap

1 81276 original jpg jpeg

Cu siguranţă, ţi s-a întâmplat şi ţie să te ia brusc durerea de cap. Deşi de multe ori trece de la sine, îţi poate afecta activităţile zilnice. Leacurile din natură sunt la îndemână, fără efecte secundare.

Printre cele mai des întâlnite dureri sunt cele de cap, numite şi cefalee. Cauzele lor pot fi stresul, emoţiile puternice, oboseala sau schimbările meteorologice. La femei, acestea pot fi declanşate şi de dereglările hormonale. De obicei, durează între o oră şi câteva zile. Pot fi şi un simptom ale altor boli, unele dintre ele destul de serioase.

Salvia, bună în caz de răceală

Planta este bogată în substanţe antiinflamatoare, are rol antiseptic şi antimicrobian, fiind de mare ajutor şi în vindecarea durerilor de cap care apar când suferi de răceală. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la 250 de ml de apă clocotită. Dacă durerile de cap sunt cauzate de răceală, infuzia se bea de 3 ori pe zi.

Muşeţelul, relaxant eficient

Dacă te doare capul atunci când eşti la muncă, de vină poate fi oboseala. Muşeţelul este un remediu excelent pentru a reduce nivelul stresului, al tensiunii şi al oboselii – principalii factori care declanşează migrenele. Ceaiul de muşeţel se prepară din 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită. Se bea de 3 ori pe zi. De asemenea, planta reduce intensitatea şi frecvenţa durerilor de cap.

Menta, în caz de sinuzită

Menta are efect calmant în cazul durerilor de cap cauzate de infecţia sinusurilor. Un alt avantaj al acestei plante este că reduce simptomele care însoţesc migrenele: ameţeli, greaţă, sensibilitate la lumină. Ceaiul de mentă se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. Se recomandă şi inhalaţiile cu mentă. Se pun 3-4 linguri de plantă la un litru de apă, se fierb şi se fac inhalaţii, maximum 5 minute.

Salcâmul are efect sedativ

Florile de salcâm au proprietăţi antispastice, sedative, calmante şi se recomandă în tratamentul migrenelor. Infuzia din flori de salcâm este indicată în dureri cronice de cap. Se prepară dintr-o linguriţă cu flori la o cană cu apă clocotită. Se consumă câte o cană dimineaţa şi seara, după mese.

Pelinul alungă migrenele

Ceaiul de pelin este indicat pentru durerile de cap localizate deasupra ochilor şi la nivelul frunţii. Se prepară dintr-o jumătate de linguriţă de plantă la o ceaşcă cu apă clocotită. Ceaiul se bea rece, cu înghiţituri mici, pe parcursul zilei.

Atenţie! Leacurile cu pelin se iau numai la indicaţia fitoterapeutului.

Levănţica te scapă de stres

Levănţica are efect calmant şi relaxant, fiind recomandată în migrenele apărute pe fondul unor tensiuni nervoase. Se pun, pe un prosop, 10 picături de ulei de levănţică amestecate cu 10 picături de alcool etilic, se ţine compresa pe frunte 10-15 minute.

Bine de ştiut!

Frunzele proaspete de varză, aplicate direct pe frunte, te pot scăpa de durerile puternice de cap.