Masha Verhoogt: „Pentru ambientările de vară, utilizaţi materiale textile în culori marine”

1 75627 original jpg jpeg

Poţi păcăli ochiul şi simţurile, poţi crea o atmosferă răcoroasă acasă, în plină caniculă made in Romania, cu ajutorul bunelor şi vechilor prietene: materialele textile, finisajele şi accesoriile. Cum să faci asta?

În primul rând puteţi alege materiale textile în culori marine (albastru, verde, turcoaz), cu pattern-uri diferite, şi obiecte de decor asortate şi „îmbracă-ţi” casa cu ele. Nu uitaţi că la modă sunt casele mediteraneene a căror culoare de bază este albastrul iar anul acesta se poartă foarte mult verde.

Paravanele au un dublu rol important şi au revenit la modă: delimitează excelent spaţiul şi totodată îl decorează. Alege unul care să păstreze culoarea peretului, dar cu un alt model floral. Puteţi merge pe un patern floral asiatic stilizat, amintind cumva de agendele acelea roşii şi albastre chinezeşti.

Perdelele sunt un element decorativ de maximă importanţă într-o încăpere. Florile mari ale acestora sunt scoase în evidenţă de lumina naturală. În plus, desenul „ascendent” face ca textura să pară uşoară, dând impresia că se va desprinde de la podea odată cu florile.