Metode eficiente împotriva igrasiei

1 49602 original jpg jpeg

Umezeala este o problem─â frecvent─â, care duce la apari┼úia igrasiei ┼či a mucegaiului ├«n cas─â. Ea se formeaz─â ├«n urma condensului vaporilor de ap─â din aer sau prin infiltrarea apei din exterior. Iat─â ce trebuie s─â faci ca s─â scapi de ea!

├Än zonele umede din apartament,c├ót ┼či pe pere┼úii casei,igrasia,condensul ┼či mucegaiul apar ca urmare a umezelii,mai ales ├«n anotimpul rece. Pe l├óng─â daunele ┼či aspectul nepl─âcut pe care-l ofer─â locuin┼úei,ele ├«┼úi afecteaz─â s─ân─âtatea,fiind ÔÇ×responsabileÔÇŁ de diverse afec┼úiuni respiratorii.

Metode cu efect pe termen lung

Termoizola┼úia pere┼úilor interiori sau exteriori ┼či tencuiala antiumezeal─â constituie metode eficiente de a sc─âpa de igrasie,cu efecte pe termen lung. Izola┼úia termic─â ├«mpiedic─â apari┼úia umezelii,datorit─â faptului c─â ├«n ├«nc─âperi se va p─âstra ├«ntotdeauna o temperatur─â constant─â. ├Än plus,tencuiala antimucegai,prin densitatea mare a materialelor folosite,nu permite umezelii s─â p─âtrund─â ├«n perete,prin pelicula special─â care se formeaz─â la suprafa┼ú─â.

Dezumidificatoarele ┬źalung─â┬╗ mucegaiul

Esen┼úial─â pentru a sc─âpa de umezeal─â este ┼či men┼úinerea unei umidit─â┼úi constante a aerului ├«n cas─â,nu mai mare de 60%. Acest lucru ├«l po┼úi face prin instalarea unui ventilator (sau hot─â) ├«n buc─ât─ârie ┼či ├«n baie,aerisirea zilnic─â a camerelor,├«nc─âlzirea corespunz─âtoare a locuin┼úei,uscarea rufelor ├«n balcon ┼či a┼čezarea mobilelor astfel ├«nc├ót s─â nu fie lipite de perete.

Deoarece ofer─â protec┼úie ├«mpotriva excesului de umiditate din aer,dezumidificatoarele sunt de mare folos. Ele previn apari┼úia condensului,a mucegaiul ┼či a celorlalte nepl─âceri provocate de umezeal─â. Aparatele pot fi a┼čezate ├«n b─âi,buc─ât─ârii,dormitoare,livinguri ┼či oriunde exist─â un exces de umezeal─â. Unele dezumidificatoare au ┼či un sistem de filtrare a aerului,re┼úin├ónd praful ┼či elimin├ónd mirosurile nepl─âcute.

Absorbantul de umiditate elimin─â igrasia

Printre cele mai eficiente solu┼úii ├«mpotriva igrasiei ┼či a condensului se num─âr─â ┼či absorbantul de umiditate,un aparat care absoarbe excesul de umiditate din aer,transform├óndu-l ├«n ap─â,care se adun─â ├«ntr-un rezervor. El func┼úioneaz─â cu comprimate de clorur─â de calciu ┼či poate fi pus ├«n orice camer─â.

Nu necesit─â alimentare cu electricitate. Mai exist─â solu┼úii tip amors─â,care se dau pe perete ├«nainte de aplicarea vopselei,├«mpiedic├ónd impregnarea moleculelor de ap─â. Mucegaiul care apare la rosturile gresiei ┼či ale faian┼úei poate fi ├«ndep─ârtat cu un spray special,care distruge algele ┼či sporii.Recente

test de sange shutterstock 1761439778 jpg
exercitii fizice   yoga g6f550c290 1280 jpg
pilule shutterstock 2006626376 jpg
pitbull shutterstock 1942867918 jpg
Rosii si castraveti  jpg
ciuperci shutterstock 1848583411 jpg
ochi obositi foto shutterstock
Jucarii de plus jpg
zidul chinezesc shutterstock 7845748 jpg
6 lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta in numai 5 minute jpg
Cola jpg
Elena Gheorghe jpg
Cartofi  jpg
labradoodle shutterstock 2033747033 jpg
Pisica jpg
adolescenti la pc shutterstock 439292719 ok jpg
miros neplacut   shutterstock 1124436698 jpg
suc de fructe jpg
Epilare jpg
Piele fina dupa epilat cu un epilator electric jpg