Mobila tapiţată de dormitor – o tendinţă clasică perenă

1 77677 original jpg png

Dormitorul poate fi adesea considerat camera uitată din casă, pentru că nu o vede nimeni altcineva - dar ar trebui să fie exact opusul, pentru că este singurul spaţiu în care putem să ne reîncărcăm bateriile.

Dacă eşti în căutare de inspiraţie pentru alegerea unui mobilier perfect pentru dormitorul tău, experţii de la SiPro îţi sar în ajutor cu idei şi îţi explică care este mobila potrivită nevoilor tale.

Tapiţerie cu imprimeuri

Un dormitor confortabil şi plin de culoare poate fi cel în care reuşeşti să îţi încarci bateriile. Poţi decora pereţii cu un tapet fantezie, în culori precum argintiu, albastru sau galben care va merge perfect cu un pat tapiţat în nuanţe relaxante de bleu.

Poţi opta pentru un tapet gri-argintiu şi un pat tapiţat în acelaşi ton, această culoare mergând perfect cu nuanţele toamnei. Decorează restul camerei în nuanţe de frunze arămii, pături maro şi canapele în aceleaşi culori.

pat png png

„Paturile tapiţate sunt alegerea ideală pentru orice dormitor amenajat cu stil care se doreşte a fi durabil. Deşi ar putea să pară o modă mai veche, întrecută de minimalism, camerele amenajate în acest stil sunt considerate spaţii elegante, cu elemente clasice şi luxuriante, ce durează în timp şi nu se demodează niciodată”, explică Vlad Grătianu, director SiPro Bucătarii.

Fotolii confortabile

Oricât de mic ar fi dormitorul pe care îl amenajezi, poţi păstra un colţ pentru un fotoliu confortabil, tapiţat în acelaşi stil cu patul ales de tine. Acesta va fi întotdeauna un punct de interes al camerei, o va face să pară mai spaţioasă şi mai luminoasă, iar potrivirea de culori şi materiale cu patul va crea un tot unitar, o camera în care relaxarea va fi pe primul loc.

fotoliu jpeg jpeg

Unde şi-ar plăcea mai mult să citeşti o carte sau să bei un pahar de vin, dacă nu într-un astfel de fotoliu confortabil? Dacă patul este tapiţat cu catifea, alege exact acelaşi material şi aceeaşi nuanţă şi pentru fotoliul tău. Nu este nevoie să investeşti în mult mobilier dacă nu doreşti să încarci vizual spaţiul, dar fotoliul este un element care nu trebuie să îţi lipsească.

Noptiere luxuriante

Noptiera este o piesă esenţială a mobilierului pentru dormitoare, care aduce un plus de eleganţă şi de funcţionalitate în spaţiul de la marginea patului. Acest obiect de mobilier serveşte mai multor scopuri, cum ar fi asigurarea unei depozitări convenabile la îndemână şi echilibrarea designului dormitorului tău.

Cu o varietate de stiluri şi caracteristici disponibile, vei găsi cu siguranţă o noptieră care să se potrivească tuturor nevoilor şi dorinţelor tale.

noptiera jpeg jpeg

Un mic truc pentru un dormitor chic este alegerea unei noptiere cu accente pe lux şi calitate, pe care o poţi folosi atât pentru depozitare, cât şi ca măsuţă de dormitor dar, mai ales, va avea un impact major asupra designului spaţiului destinat relaxării. Noptierele sunt, de cele mai multe ori, elementele care rămân şi după ce schimbi mobila, mai ales dacă sunt de calitate şi cu un design clasic, potrivit oricărui dormitor.

Băncuţa de dormitor

Cu siguranţă ai văzut şi apreciat astfel de băncuţe în camerele elegante de hotel. O astfel de băncuţă de dormitor, pusă în continuarea patului va schimba aspectul camerei şi, în plus, este extrem de utilă. Un detaliu colorat şi plin de personalitate, îi oferă dormitorului un aer confortabil şi călduros, iar acesta va deveni locul în care îţi vei dori să stai cel mai mult.

banca de dormitor jpeg jpeg

De inspiratie clasică dar mereu contemporană, această piesă de mobilier este perfectă pentru conversaţii intime şi lungi, pentru păstrarea hainelor de a doua zi sau pentru activităţile relaxante precum cititul sau ascultatul muzicii.

„Alege o băncuţă de dormitor tapiţată cu aceleaşi materiale şi culori precum patul, pentru un aer elegant şi foarte la modă. Acestea vor aduce camerei greutatea vizuală şi vor transforma un dormitor banal într-unul plin de personalitate”, ne sfătuieşte Mariana Petru, arhitect SiPro.

Cu o echipă formată din designeri profesionişti şi pasionaţi, echipa SiPro a făcut primii paşi în lumea bucătăriilor de lux începând cu anul 1994. Profesionalismul şi calitatea sunt crezul care le-a îndrumat paşii până în ziua de astăzi, iar experienţa acumulată şi pasiunea pentru tradiţional, lemn masiv şi elemente de decor sunt viziunea care face ca fiecare produs SiPro sa fie unic şi de neegalat.