Motive pentru care să alegi brazii în ghiveci de Crăciun

1 72361 original jpg jpeg

Coniferele în ghiveci au o viaţă îndelungată şi pot îmbogăţi peisajul. Iată cum selectezi şi cum să aibă grijă de conifere, dar şi cum să-l alegi. CasoTeca îţi prezintă motive pentru care să alegi brazii în ghiveci de Crăciun.

De regulă,bradul de Crăciun este cumpărat pentru câtea săptămâni,după care ajunge la gunoi sau la reciclare. În locul bradului fără rădăcină,poţi lua în calcul achiziţia unuia în ghiveci,pe care îl vei putea folosi şi la anul.

De ce să alegi un brad viu de Crăciun

Poţi opta pentru un brad în ghiveci,în locul unui deja tăiat din mai multe motive. Unui brad de Crăciun îi ia,în medie,circa şapte ani pentru a ajunge la o înălţime de 1,8 – 2,1 metri pentru a fi tăiat şi vândut. Odată recoltaţi,brazii călătoresc chiar şi mii de kilometri înainte de a ajunge în casele noastre,iar apoi aruncaţi.

Un pom de Crăciun poate fi o alegere mai economică. Dacă vei cumpăra un brad în ghiveci,atunci vei putea să-l foloseşti mai mulţi ani. În plus,pomii vii nu fac atât de multă mizerie în casă precum unul care nu mai are rădăcină şi care va începe să se usuce. Nu vor cădea atât de multe ace pe covor şi mirosul va fi mult mai puternic decât al unui brad deja tăiat. În plus,odată ce sărbătorile trec,vei avea în grădină un nou pom pentru a îmbogăţi peisajul.