Nucile previn cele mai grave boli

1 78021 original jpg jpeg

Potrivit unui studiu recent, oamenii care mănâncă nuci în mod regulat reduc riscul de boli cardiovasculare, cancer şi diabet, plus alte afecţiuni generate de îmbătrânire. Iată ce beneficii au nucile asupra stării de sănătate!

Îmbunătăţesc funcţia creierului

Nucile sunt surse importante de acizi graşi Omega-3, iar aceste grăsimi bune îmbunătăţesc funcţia creierului, combătând stresul şi reducând riscul de depresie. Include nucile ca gustare. Mănâncă-le înainte de culcare.

Previn tulburările de somn

Este ştiut faptul că nucile îmbunătăţeşte calitatea somnului. Nucile sunt sursă de melatonină, numit hormonul somnului. Mănâncă 2-3 nuci după cină.  

Menţin inima sănătoasă

Aşa cum am mai spus, nucile conţin o cantitate importantă de acizi graşi Omega-3. Mai multe studii au arătat că oamenii care mănâncă nuci sunt mai puţin predispuşi la boli cardiovasculare, comparativ cu cei care nu mănâncă deloc. Sunt suficiente şi 2-3 nuci pe zi.

Stimulează metabolismul

Prin consumul zilnic de nuci (o ceaşcă este suficientă) stimulezi metabolismul. Nucile conţin minerale ca mangan, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, zinc şi seleniu, plus acizi graşi Omega-3. Toate aceste substanţe nutritive stimulează metabolism, care va arde mai multe grăsimi.

Menţin sistemul osos sănătos

Substanţele nutritive prezente în nuci au efecte pozitive şi asupra sistemului osos. Ele ajută la o mai bună absorbţie a calciului, mineral esenţial pentru oase.

Credit foto: www.boldsky.com