Numai buni de ţinut în casă

1 48277 original jpg jpeg

Dacă stai într-un apartament mai puţin spaţios şi vrei un câine, alegerea nu-i deloc uşoară.Iată câteva sugestii utile!

Canişul,perfect pentru copii

Sociabil şi jucăuş,canişul este foarte inteligent şi uşor de dresat. Cu bătrânii este protector,iar de copii se ataşează repede,fiind o sursă inepuizabilă de energie. Blăniţa ondulată şi uşor aspră trebuie periată o dată la două zile,iar urechile trebuie curăţate săptămânal,pentru a preveni infecţiile. Canişul năpârleşte foarte rar şi puţin,fiind ideal pentru persoanele care sunt predispuse la alergii.

Cocker-ul,vesel şi foarte prietenos

Dacă sunt crescuţi de mici în compania altor animale,cockerii se împacă de minune chiar şi cu pisicile. Loiali şi protectori,pot fi un pic gălăgioşi când simt pe cineva străin în apropierea casei. Dresajul este bine să se facă numai de persoane avizate,deoarece cockerii pot fi emotivi (învaţă mai uşor când sunt recompensaţi). Sunt mai sedentari,aşa că nu trebuie să-ţi faci griji dacă eşti o persoană mai puţin activă.

Yorkshire Terrier-ul,iubitor şi loial

Yorkshire Terrier-ul surprinde prin aspectul blăniţei sale mătăsoase şi relativ lungi (aceasta trebuie periată zilnic),dar mai ales prin caracterul său vigilent (pe vremuri,erau folosiţi ca vânători de şoareci). Dacă nu intenţionezi să participi cu el la concursuri canine,îl poţi tunde la un salon pentru animale.

Se adaptează cu uşurinţă nevoilor întregii familii:dacă eşti mai ocupată,atunci se va obişnui cu un ritm de viaţă mai puţin alert. Cu toate acestea,nu trebuie să-i neglijezi nevoia de mişcare. Două ieşiri pe zi sunt absolut necesare.

Mopsul,afectuos şi gurmand

Mopsul este un câine foarte afectuos şi căruia-i place să mănânce aproape tot ce i se oferă.De aceea,este important să-i porţionezi hrana astfel încât să-i asiguri necesarul zilnic de energie (sunt indicate trei mese pe zi pentru un pui şi două mese pentru un câine adult). Evită să-i dai mâncare gătită. Hrana specială reprezintă,cu siguranţă,cea mai bună alegere. De asemenea,mopşii se adaptează uşor într-un apartament mic.

Pechinezul,inteligent şi încrezător

Câinele leu,cum mai este denumit pechinezul,se adaptează uşor într-un apartament mic. Inteligent şi încrezător în sine,poate fi un pic răutăcios dacă este deranjat de la masă sau atunci când doarme. De aceea,nu este recomandat familiilor cu copii mici. Blăniţa lui trebuie pieptănată de două ori pe săptămână. De asemenea,ochii şi urechile trebuie curăţate săptămânal,pentru a preveni infecţiile. Nu-i plac plimbările lungi şi este potrivit familiilor care nu sunt prea active.