O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli

Casele prezentate în revistele de specialitate, deținute de vedetele internaționale, reprezintă un vis pentru fiecare om.

image

Aceasta nu este altceva decât cartea ta de vizită, spațiul tău personal de unde îți iei energia și puterea. Deci, amenajarea unei locuințe are o importanță majoră. În primul rând, trebuie să-ți fie ție pe plac, deoarece trebuie sa se creeze o atmosferă care te bucură, te relaxează, te calmează, îți dă energie și putere să depășești orice problemă sau obstacol vei întâlni pe drumul vieții tale. 

Dincolo de faptul că trebuie să te reprezinte, este normal ca locuința ta să fie concepută după reguli de bază în amenajarea spațiilor, pentru armonie vizuală și confort, dar și să se țină cont de tendințele cele mai noi în materie de design interior. Astfel, vei simți o apartenență reală la un anumit stil sau confort și o să-ți impresionezi musafirii atunci când aceștia îți trec pragul casei. Ei bine, oricât de dificil ar putea părea la prima vedere să reușești să împletești și să materializezi aceste cerințe și așteptări, nu este o misiune prea dificilă. 

Iată patru recomandări de care trebuie să ții cont pentru a crea o locuință superbă:

1. Alege o zonă de relaxare în casă

Casa trebuie să fie spațiul unde reușești să scapi de orice grijă, unde te simți relaxat, unde te simți tu, așa cum ești de fapt. Tocmai de aceea, orice locuință, oricât de mică sau de mare ar fi, are nevoie de un spațiu special dedicat relaxării. Într-o astfel de zonă, un jacuzzi de interior de la Fionaspa.ro îți poate fi de un real ajutor. Astfel, poți să alcătuiești spațiul respectiv fără bătăi de cap și fără alte investiții ce se pot dovedi a fi foarte dificil de pus în practică, dar și foarte costisitoare. Din start ai ceea ce găsești doar într-o vacanță exclusivistă.

2. Creează un spațiu pentru lectură

Nu uita că mintea și trupul tău deopotrivă trebuie să fie relaxare și să se bucure de câteva momente de liniște constructivă. Lectura se poate dovedi a fi extrem de utilă și benefică creierului tău, chiar și-n cele mai stresante momente ale vieții. Prin urmare, nu ar fi o idee deloc rea să amenajezi un loc special dedicat acestei activități. Poate fi un fotoliu ce are lângă el o masă cu volumele tale favorite, dar și o lampă pentru serile lungi în care te scufunzi în poveste.

3. Asigură muzică de fundal 

Dacă muzica te relaxează, învăluie-te de ea peste tot prin casă, indiferent de camera în care te afli. Poți opta pentru a monta sisteme audio în fiecare cameră. Nu trebuie să fie neapărat la vedere, ci integrate în decor, astfel încât să te poți bucura de muzica ta favorită și atunci când faci baie, dar și când gătești sau speli vasele.

4. Dacă-ți place arta, înconjoară-te de ea

Fie că ești pasionat de pictură sau de antichități, trebuie să incluzi aceste elemente de decor în amenajarea locuinței tale. Piesele de acest tip nu se vor demoda niciodată și, cu puțin simț estetic, le vei găsi locul ideal în fiecare cameră.

În concluzie, pentru a te simți excepțional în propria ta locuință, nu uita că e esențial să ai un spațiu de relaxare pentru trup și minte, un jacuzzi de interior, dar și un loc pentru lectură. Desigur, nici muzica nu ar trebui să-ți lipsească. În plus, e important să alegi elemente de decor care îți plac.

Sursă foto: Fionaspa.ro