Cum să cureți cada din baie, la fel ca un profesionist. Plus, soluția eficientă pentru hidromasaj

Cine iubește să facă băi relaxante în cadă, știe cât este de important să o mențină curată. Depunerile de calcar îți dau probleme? Încearcă aceste sfaturi de curățenie și uită de ele! În plus, avem soluția eficientă și pentru căzile cu hidromasaj. 

image

Dacă îți dorești să ai o cadă la fel de frumoasă ca în prima zi în care ai achiziționat-o, este important să te asiguri că este mereu curată. Calcarul și reziduurile de săpun se pot depune destul de ușor și îți pot da serios de lucru. Nu aștepta până în acel moment! Doar 10 minute pe săptămână de curățenie, iar cada ta va arăta mereu „ca nouă‟. 

Ține cont de materialul din care este fabricată 

Curățarea căzii este un lucru extrem de important pentru igiena întregii băi. Acest lucru ar trebui să facă parte din rutina săptămânală. Există reguli generale pentru curățarea eficientă a căzii, dar este foarte important să acorzi atenție materialului din care este fabricată cada ta, deoarece materialele au nevoi diferite. Iată cum trebuie să cureți o cadă pas cu pas!

Cum să cureți cada din baie în mod eficient 

Primul pas este să clătești bine toate reziduurile de săpun din cadă și de pe baterie. De asemenea, dacă în jurul căzii, există faianță, clătește-o foarte bine cu apă curată.

Al doilea pas este să folosești un produs de curățenie din comerț sau o combinație formată dintr-o parte oțet și o parte apă. Elementele acide din oțet vor ajuta la eliminarea reziduurilor de săpun și de mucegai. 

Al treilea pas, este să cureți interiorul căzii cu un produs special creat pentru materialul din care este făcută cada. Ține cont că majoritatea produselor trebuie să fie lăsate să acționeze pentru câteva minute, pentru o eficiență maximă. 

Dacă ai o cadă acrilică, folosește un produs pentru acril. Alternativ, poți utiliza detergent de vase sau șampon. De asemenea, este important să folosești o cârpă din microfibră sau un burete conceput pentru curățarea căzii de acest tip. Nu utiliza niciodată buretele abraziv! 

Dacă ai o cadă din fibră de sticlă, evită să folosești cârpe și bureți neabrazivi. Folosește un produs de curățenie special sau utilizează soluție de detergent de rufe sau detergent de vase. Același lucru se recomandă și în cazul căzii din porțelan și căzii din fontă. 

Cum să cureți cada cu hidromasaj 

Jeturile căzilor cu hidromasaj se pot înfunda destul de repede chiar de la primele utilizări. Pentru a le curăța, umple cada cu apă fierbinte, astfel încât jeturile să fie acoperite aproximativ 5 cm. Adaugă 2 linguri de detergent pentru mașina de spălat vase și 2 căni cu oțet alb. Lasă să acționeze 15 minute, scurge apa și curăță orice murdărie rămasă pe jeturi, cu o periuță de dinți veche. La final, clătește bine cada cu apă proaspătă. 

Nu uita să cureți în mod regulat scurgerea!

Canalul care îi permite apei să curgă trebuie să fie curățat în mod regulat pentru a preveni înfundarea. O dată pe săptămână este bine să pui apă fierbinte direct în canal. Pornește apa fierbinte și las-o să curgă 5 minute. Acest lucru ajută la prevenirea acumulărilor de reziduuri. 

Sursă foto: Shutterstock