Oala sub presiune avantaje. De ce să nu-ţi lipsească din bucătărie

Oala sub presiune avantaje. Vrei să găteşti rapid şi sănătos? Cumpără-ţi o „oală minune” şi obţii maximum de avantaje! Ba chiar şi un bonus: reduci consumul de gaze pentru că această oală are nevoie de o flacără mică, pentru un timp mai scurt decât la gătitul obişnuit.
Oala sub presiune nu este o descoperire recentă. A apărut în secolul al XVII-lea,graţie cercetărilor unui fizician francez.
Ea foloseşte presiunea aburului care face ca temperatura din interiorul vasului de gătit să crească mai repede decât într-o oală obişnuită.
În acest fel,această ustensilă permite gătirea oricărui fel de carne sau de legume într-un timp de două până la patru ori mai scurt.
Oala sub presiune avantaje - Păstrează substanţele nutritive
Un timp mai scurt de fierbere reduce şi pirderea substanţelor nutritive din alimente. De exemplu,broccoli poate pierde 60% din vitamina C pe care o conţine dacă este fiert într-o oală clasică şi numai 17% dacă este gătit sub presiune.
Un alt secret este să nu depăşeşti timpul de fierbere. Fiecare minut în plus distruge vitamine şi minerale.
Iată timpul optim pentru legumele de bază!
Broccoli– 3 minute
Morcovi– 6 minute
Varza– 6 minute
Spanac– 4 minute
Mazăre– 2 minute
Cartofi– 9 minute
Carne de pui– 5 minute
Carne de vită– 50 de minute
Oala sub presiune avantaje - Secretele „oalei minune”
Pentru siguranţa ta...
... evită să forţezi deschiderea oalei în timpul fierberii!
... nu găti la foc mare!
... după ce supapa începe să elibereze aburul din interior,dă focul la minimum! Supapa va permite surplusului de abur să iasă treptat,păstrând în interior cantitatea de abur necesară fierberii sănătoase.
... nu deschizi capacul decât la două minute după ce ai pus oala într-un jet de apă rece sau la o oră după închiderea focului!