Originea celor mai iubite rase de câini

1 80208 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată de ce un câine face parte din rasa Schnauzer, Husky sau Dalmaţian? Ei bine, modul prin care anumite rase de câini şi-au câştigat numele este foarte interesant, şi anume:

Basset Hound: ”Little Little Dog”

01 dog breeds basset hound jpg jpeg

Aceşti câini cu picioare scurte sunt de origine franceză. Ei erau folosiţi pentru vânătoare - în special de bursuc şi iepuri - în Franţa, în epoca medievală. Numele, care provine de la începuturile anilor 1600, a fost o referire directă la aspectul pitic al câinelui; bas înseamnă ”pitic” în limba franceză, iar sufixul este pur şi simpli diminutiv, deci baseta înseamnă în realitate ”câine mic mic”.

Rottweiler: câine de pază german

02 dog breeds rottweiler jpg jpeg

Romanii au călătorit după ei în întreaga Europă cu câini mari, puternici. Secole mai târziu, în timpul Evului Mediu, măcelarii din oraşul Rottweil (care este acum în sudul Germaniei) au folosit descendenţii acestor câini ca câini de gardă şi au devenit cunoscuţi sub numele de Rottweiler Metzgerhunds - sau "câinii măcelarilor din Rottweil" la doar "rottweiler".

Husky: "câinele Eskimo"

03 dog breeds husky jpg jpeg

"Husky" este un nume general pentru mai multe tipuri de câini de sanie din Arctica, deşi există câteva rase recunoscute care folosesc numele, inclusiv Husky Siberian şi Husky de Groenlanda. Termenul "husky" a apărut la mijlocul anilor 1800 ca o derivare a "câinelui hoskey" sau a "câinelui esky": ambele sunt variaţii ale "câinelui eschimos".

Dalmaţian: În primul rând "Spotted" în Dalmaţia

04 dog breeds dalmation jpg jpeg

Rasa Dalmaţieni a fost numită aşa pe la începutul anilor 1800, după regiunea în care se crede că a fost prima dată văzută şi crescută: Dalmaţia, pe coasta Mării Adriatice a Croaţiei.

Chow Chow: "pufosul câine leu"

07 dog breeds chow chow jpg jpeg

Fiind originar din China, această rasă de câini poate fi recunoscută după aspectul pufos, limba mov şi faţa uşor cutată. Numele "chow chow" este un cuvânt fără sens, un termen englezesc, probabil pentru că numele chinezesc erau prea greu de pronunţat pentru persoanele care vorbeau engleza. În momentul în care câinii au fost introduşi pentru prima dată în Marea Britanie în anii 1880, ei au fost numiţi "chow chow", iar numele aşa le-a rămas.

Schnauzer: Numit după barbă

08 dog breeds schnauzer jpg jpeg

Schnauzerul german este cunoscut pentru lungimea deosebită de lungă şi deasă a bărbiţei - şi de acolo au primit numele: cuvântul german pentru "bărbiţă" este Schnauze.  Schnauzer este rasa de câini cea mai apreciată de familişti, ei fiind cunoscuţi pentru inteligenţa şi agilitatea pe care dau dovadă. Schnauzer-ul este un companion conştiincios şi curajos, precum şi protector. Cu barba lor clasică şi sprâncene lungi, aceasta rasă de câini este uşor de recunoscut în toată lumea.

;