Cum previi pierderea câinelui

1 80173 original jpg jpeg

Poate tu sau prietenii tăi v-aţi aflat în situaţia de a ieşi cu câinele la plimbare în parc şi brusc acesta să dispară. Puţini dintre stăpânii de câini reuşesc să-şi mai găsească patrupedul, iar dacă acest lucru se întâmplă e noroc pur.

Iată câteva ponturi care te ajută să previi această situaţie:

Evită să-l laşi singur

Ştii că dacă îi dai drumul din lesă câinele tău va fugi cât de repede poate? Ei bine, atunci evită să faci acest lucru, asigură-te că îl laşi liber doar în locul special amenajat pentru câini.

Zgarda specială

O zgardă care să aibă inscripţionat numele câinelul tău şi numărul tău de telefon e o idee bună, care te poate ajuta să-l găseşti mai uşor în caz că se pierde.

Microcip

Microcipurile au mărimea unui bob de orez şi sunt implantate sub piele. Un câine care are un cip implantat va putea fi găsit foarte uşor, iar tu vei putea dovedi că este al tău.

Dresează-l

Dacă ai un câine bine dresat, atunci acesta nu va fugi de lângă tine, prin urmare nu ai cum să-l pierzi. Comenzi precum "vino", "şezi", "stai" sunt obligatorii pentru orice câine şi nu greu de învăţat.

Cum procedezi dacă ai pierdut câinele sau cineva ţi l-a furat?

Cel mai important lucru de făcut atunci când observi lipsa câinelui este să acţionezi imediat. Pleacă în căutarea lui în zona în care l-ai văzut ultima oară şi pune afişe cu el.

Sursa foto: www.mnn.com.