Pe locuri, fiţi gata, start la...picnic!

1 61630 original jpg jpeg

Zilele tot mai călduroase te îmbie să-ţi petreci timpul liber departe de zăpuşeala din marile oraşe. Organizarea este esenţială pentru astfel de momente, mai ales dacă vrei să te bucuri de un picnic îmbelşugat şi delicios!

Ce coş alegi?

Fie că mergi cu maşina la iarbă verde sau că alegi un parc din apropierea casei pentru o după-amiază în aer liber cu familia,este indicat ca bagajul să nu fie prea voluminos. Soluţia salvatoare vine sub forma coşurilor şi ghiozdanelor speciale pentru picnic. Acestea au fost gândite pentru a aşeza cât mai multe produse într-un spaţiu restrâns şi sunt prevăzute cu o serie de compartimente pentru veselă sau tacâmuri,în aşa fel încât transportul lor să nu reprezinte o problemă.

Set picnic cu tacâmuri,ideeah-bizoo.ro,preţ la cerere

simeon stalpnicul png

Geantă picnic Britishgallery.ro,  preţ la cerere

simeon stalpnicul png

Ai grijă cum depozitezi alimentele! 

Temperaturile ridicate din perioada verii cresc riscul alterării mâncării,aşa că trebuie să fii precaută în ceea ce priveşte depozitarea preparatelor culinare uşor perisabile. Pentru a preveni orice problemă,împarte-le în

două categorii. Pe cele care se strică repede,cum ar fi sosurile,maioneza sau ouăle fierte,le poţi transporta cu ajutorul unei genţi termorezistente sau al unei lăzi frigorifice,în timp ce pâinea,fructele şi legumele pot fi depozitate într-o plasă normală. Ia şi un termos cu tine sau sticle cu dispozitive de răcire,pentru că astfel băutura se va păstra rece pentru o perioadă mai lungă.

Răcitor sticle,kika,16,99 lei

simeon stalpnicul png

Pentru că de la un picnic reuşit nu lipseşte carnea proaspăt rumenită,ai nevoie de un grătar uşor de cărat şi care să te ajute să-ţi termini mai repede treaba. Ai de ales dintre modele diferite,pe bază de lemne sau de cărbuni şi cele care funcţionează cu gaz. Grătarele cu gaz permit prăjirea alimentelor într-un timp foarte scurt,deoarece nu mai este nevoie să arzi cărbunii înainte,dar preparatele nu vor mai avea aroma specifică celor făcute în mod tradiţional. Dacă ai răbdare şi nu te dai în lături de la corvoada curăţării,atunci grillul clasic este cea mai bună opţiune.

Grătar cu picioare pliabile;Cora,94,99 lei

simeon stalpnicul png

Trucuri care-ţi uşurează treaba

Optează pentru tacâmuri şi veselă din plastic,de unică folosinţă,pe care nu mai trebuie să le speli ulterior. Pe acestea le poţi transporta mai uşor deoarece nu sunt grele şi nici nu o să stai cu grijă că s-ar putea să le spargi.

Nu uita să-ţi pui în bagaj şerveţele sau prosoape de bucătărie. Sunt foarte practice şi mai mereu îţi sunt de ajutor în caz că se întâmplă vreun mic accident.

Pentru a depozita eficient alimentele,apelează la caserole. Sunt încăpătoare,de diverse dimensiuni,iar la sfârşit le poţi aşeza una într-alta,deci vei avea mai puţin bagaj la întoarcere.

Nu uita de sacii menajeri!