Pericolul ascuns în automatele de cafea: "E cafea cu înălbitor de rufe!"

1 85395 original jpg jpeg

Automatele de cafea ascund un adevărat focar de infecţie. Cu doar câţiva lei, iei o cafea cafea plină de E-uri şi bacterii care îţi pune sănătatea în pericol.

Inspectorii de la Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat că demarează o acţiune la nivel naţional ce vizează controlul celor circa 100.000 de automate de cafea care funcţionează în prezent în România, după ce au fost făcute mai multe sesizări.

Conform unor studii, automatele de cafea regăsite pe majoritatea teritoriului României sunt branşate la recipiente care utilizează surse de apă necunoscute, nesigure.

Citeşte şi: Toată lumea vorbeşte despre... Dependenţa de cafea

Mai mult, acestea nu au voie să funcţioneze în aer liber. Chiar şi aşa, regăsim numeroase astfel de aparate pe peroanele gărilor sau chiar la colţul străzii.

image

"Nu au dreptul să funcţioneze outdoor, numai indoor! Ele nu au voie să funcţioneze dacă nu sunt branşate la o reţea de apă şi trebuie să scrie pe eticheta lor ce beţi! Cum se numeşte ăla? Cafea cu albitor! Nu e cafea cu lapte! E cafea cu înălbitor de rufe!", a declarat Marius Pîrvu, preşedinte ANPC.

O cafea costă 1-2 lei, de aceea numeroşi români o consumă. Însă odată cu aşa zisa cafea, la acest preţ cumpărăm şi aditivi, E-uri şi chiar anumite boli.

"E o pulbere cu o grămadă de aditivi, indulcitori şi dacă vom bea aceea cafea va fi una cu E-uri. Plecând de la apă, sunt bolile infecţioase transmise prin apă, hepatite, lysteria", explică Adrian Marinescu, medic Boli Infecţioase.

Sursă: mediafax.ro, observator.tv