Peşte pentru diabetici. 3 specii pe care este indicat să le mănânci

Persoanele care suferă de diabet trebuie să mănânce peşte, spun specialiştii. Este important deoarece, astfel, este menţinută sub control sănătatea cardiovasculară. Iată care e cel mai bun peşte pentru diabetici.
Dar trebuie să se ştie că doar anumite specii de peşte oferă sursa de sănătate.
Peştele este recomandat deoarece este bogat în proteine,este o sursă de grăsimi sănătoase şi conţine minerale şi vitamine. În plus,nu este aşa de greu de gătit. Cel mai uşor este să adaugi câteva ierburi,suc de lămâie şi-l bagi la cuptor.
Este mult mai uşor de preparat decât se zice. Dar,pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2,doar anumite tipuri de peşte sunt permise în dietă.
Iată care sunt: 1. Peşte pentru diabetici - Somonul este sursa de Omega 3
Somonul se regăseşte pe primul loc în lista de alimente pentru diabetici. Acesta este recomandat deoarece este o sursă de acizi graşi omega 3,care sunt grăsimi sănătoase şi sunt cele care stimulează sănătatea inimii,pielii şi a creierului,printre altele.
La fel ca oricare alt peşte,poate fi gătit în mai multe moduri,cum ar fi pe grătar sau la cuptor. Dar cel mai delicios este cel preparat pe grătar,în timp ce este şi mai sănătos. În plus,poţi adăuga nişte condimente şi suc de lămâie peste el. Este cel mai gustos.
2. Tilapia pentru proteine
Tilapia este un peşte scăzut în grăsimi,dar bogat în proteine, aşadar este ideal ca peşte pentru diabetici. În plus,se prepară foarte uşor şi este delicios. Acest peşte făcut file este cel mai uşor de gătit,fie că-l faci pe grătar sau la cuptor. Pentru persoanele care suferă de diabet cel mai sănătos mod în care poate fi preparat este la cuptor,la care adaugi garnitură legume fierte sau orez brun.
3. Peşte pentru diabetici - Cod file preparat pe grătar
La fel ca tilapia,peştele cod este unul alb,dar cel mai bun şi sănătos este cel preparat pe grătar. Este important să acorzi atenţie timpului de gătire. Codul file are nevoie de mai mult timp,mai ales dacă-l faci pe grătar. În plus,la fel de bun este şi cel marinat. Sunt unele dintre cele mai simple şi sănătoase moduri în care poate fi preparat acest tip de peşte.