Pisica Albertinei doarme în cutiile de pantofi

1 46605 original jpg jpeg

Se numeşte Satine. Este o persană de cinci luni care adoră să se joace în iarbă, să alerge, să zgârie canapelele şi... să doarmă în cutiile pantofilor Albertinei Ionescu, ştirista “matinală” a TVR-ului. Prezentatoarea “Orei de ştiri” de la TVR 2 Albertina Ionescu a trăit o experienţă unică.

A asistat la naşterea necuvântătorului ei. “M-am speriat în momentul în care Princess,pisica mea de trei ani,i-a dat viaţă lui Satine. Nu ştiam ce trebuie să fac.”

Cât despre micuţa felină venită pe lume,aceasta i-a îndulcit viaţa vedetei TVR în ultimele cinci luni.

Albertina a amenajat un loc unde să stea Satine. Dar pătuţul cu pricina nu are timp să se încălzească,pentru că pisica “doarme unde vrea,de la fotoliile din living,până la cutiile pantofilor”,povesteşte vedeta.

Locul ei preferat e patul Albertinei:“Acceptul de a dormi cu mine e răsplata supremă pentru ea”.

Tânăra nu îi mai cumpără accesorii,pentru că persana ei are alte preocupări:“Preferă să se joace în iarbă,să alerge după gâze şi să escaladeze canapelele”.

"Persana, aristocrata pisicilor"

“Persana cu păr lung este o pisică solidă,cu un cap masiv,proporţional cu mărimea corpului. Faţa este scurtă şi lată,cu un nas cârn. Persana e mulţumită cu viaţa de apartament. Sociabilă,paşnică,niciodată agresivă,ea manifestă un ataşament deosebit faţă de stăpân. Datorită reproducerii puternic selective,poate exista pericolul deformării osaturii. O altă problemă de sănătate frecventă e lăcrimarea ochilor. În plus,persanele năpârlesc foarte tare.”